flasch Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Siemka zacząłem właśnie składać swój pierwszy quadrocopter. Wszystkie części ciągnę z chin, kilka już zakupiłem. rama węglowa silniczki EMAX MT2204-2300KV regulatory Simon Series 12A jakieś sugestie co do części albo na co zwrócić uwagę ? Silniczki z regulatorami chcę połączyć na bananki 2mm aby przy (w razie czego) kraksie nic się nie pourywało. Kopter ma być do akro i wyścigów i tutaj pytanie czy kupić kontroler CC3D acro, czy może NAZE32. Dzięki za podpowiedzi i sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Silniczki spoko, regle też, co to kontrolera, kwestia względna, ja mam NAZE32 v5 i śmiga jak trzeba. Nie mam jednak doświadczenia z CC3D ael jak sądzę to bardzo podobny sprzęt (NAZE32 jest chyba nieco nowszym produktem i do tego doskonale oprogramowanym). Do budowy kolejnego Quada także będę montował NAZE i te same silniki EMAX MT2204, są dość dobre i nie okrutnie drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi