marq4chan Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Nie wiem czy zakładam temat w odpowiednim dziale, na wszelki wypadek przepraszam Jakiś czas temu miałem okazję polatać małym Cheersonem. Bardzo mi się spodobało, postanowiłem kupić coś większego (byłby to mój pierwszy sprzęt). Znalazłem drona Overmax X Bee Drone 6.1 http://allegro.pl/dron-overmax-x-bee-drone-6-1-cam-fpv-wifi-6xsilnik-i5691771389.html#thumb/3 W aukcji napisano, że kamera nagrywa w hd, był też dostępny widok na żywo. Wszystko ok. Obejrzałem filmy z kamery Wygląda okropnie, 144-240p. Planowałem więc dokupić kamerę, którą przymocowałbym do płóz. http://allegro.pl/kamera-sportowa-overmax-activecam-3-2-wifi-fullhd-i5400253492.html Kamera waży, a bateria jest słaba. Maksymalnie 20 minut lotu, z kamerą byłoby pewnie 12-15min. I tu chciałbym zapytać - czy byłoby możliwe kupienie odpowiedniej wtyczki i korzystanie z powerbanku jako z baterii? Oryginalna bateria to 1200mAh, powerbank 20000mAh. Grubo ponad godzina zabawy. Chciałbym również poprosić Was do ewentualnej rekomendacji danego modelu który może okazać się lepszy. najlepiej z od razu wbudowaną kamerą nagrywającą w wysokiej jakosci (hd i większe) Moje kryteria: -kamera wifi, do widoku na żywo -zasięg min. 100m -łączny koszt do 1000zł Zawsze czytam dokładnie instrukcję, nie szalałbym. Przeglądałem również oferty na Banggood i Ebay'u Brytyjskim, ale nie jestem przekonany co do zagranicznych serwisów. Dokonywał ktoś z Państwa zakupów na tych stronach? Pojawiały się jakieś dodatkowe przeszkody? W oczy głównie rzucił mi się ten model http://www.banggood.com/Cheerson-CX20-Opensource-Version-AutoPathfinder-Quadcopter-RTF-p-932145.html Bardzo dziekuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 To są wszystko zabawki, po taniości to kup Symę X8W albo cokolwiek z tych "większych mikrusów", które mają WiFi i oddzielnie dokup sobie taką kamerę Mobius http://allegro.pl/mobius-actioncam-v3-full-hd-nowa-wersja-820mah-i5065852649.html .Będziesz miał i podgląd na WiFI i obraz w HD. Ew. Galaxy Visitor 6 lub 6 Pro, szóstka Ci wystarczy, przejrzyj oferty. Masz tam pół-hd 720p i przesył na wifi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 A czy czasami to wifi nie pogryzie się z linkiem rc 2,4G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marq4chan Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 To są wszystko zabawki, po taniości to kup Symę X8W albo cokolwiek z tych "większych mikrusów", które mają WiFi i oddzielnie dokup sobie taką kamerę Mobius http://allegro.pl/mobius-actioncam-v3-full-hd-nowa-wersja-820mah-i5065852649.html .Będziesz miał i podgląd na WiFI i obraz w HD. Ew. Galaxy Visitor 6 lub 6 Pro, szóstka Ci wystarczy, przejrzyj oferty. Masz tam pół-hd 720p i przesył na wifi. Dziękuję, rozejrze się po powrocie z pracy A czy czasami to wifi nie pogryzie się z linkiem rc 2,4G Nie znam się na sprzęcie. Mógłbyś wyjaśnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Wifi jest na częstotliwości 2,4G i link Rc w tych zabawkach jest również na 2,4G więc będą kłopoty jak będziesz coś sklecał samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Nie kupuj tego czegoś w żądnym wypadku. To największy szmelc jaki miałem w rękach. Po kilku tygodniach walki udało mi się odzyskać pieniądze za tą zabawkę. Robił co chciał. Podglad na żywo ma tak duże opóznienie, ze jest zupełnie bezużyteczny. Potrafi się w locie wyłączyć i spaść na ziemie. Nie reaguje na drążki tak jak można by tego oczekiwać. Wrażenie jest takie, jakby drążki nie były proporcjonalne, tylko na zasadzie włącz, wyłącz. Nie da się regulować w zasadzie prędkości. To bardzo ładnie widać na załączonych filmach, jak copter się szarpie przy próbach jakiegokolwiek kontrowania. Szczerze radzę trzymać się z daleka od tej zabawki. Jak już koniecznie chcesz zabawkę, to słuchaj rad kolegów i kupuj te które są polecane na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelOl Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 W quadach dużo lepszych od tych które wymieniłeś wifi 2,4 sieje i zakłóca link. Wiec odradzam z autopsji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Jak chcesz koniecznie z podglądem Wifi to szukaj używkę, najlepiej FC40 tylko do założonego budżetu musiałbyś dołożyć z dwie stówy i masz obraz miód malina na 400-500m na smartfona z rejestracją tej prawdziwej HD nie mówiąc już o klasie sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi