attyla Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Kupiłem owiewki do skrzydełka typu Zagi produkcji SAU takie jak pokazane w tym wątku http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=160 , jakoś nie mogę wymyślić w miarę eleganckiego i prostego sposobu montażu górnej i dolnej części owiewki. Może coś podpowiecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Witam, Ja, owiewki posiadające wokół profilu do którego przylegają, kilkumilimetrowy rancik przykręcam do podłoża wkrętami ~2mm x ~5mm. Wiem, że trudno je kupić wiec mozolnie je gromadzę różnych rozbiórek typu stare zabawki. Jeżeli podłoże się nie nadaje do wkręcenia wkręta, trzeba wpierw przykleić do powierzchnie płata kawałek sklejki (jeżeli to balsa) lub wpuścić (wkleić) w materiał kawałek kołeczka brzozowego jako bazę pod gwint. Kołeczki pozyskuje się z niektórych lodów na patykach :-) Przy braku rantu pozostaje pokombinować z rzepem. Rzep do płata, welur do kabinki. Na cjano, klej kontaktowy lub taśmę dwustronną. Najprościej ale też mniej pewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Z mocowaniem podstawy nie mam problemu to już zrobiłem na dwa eleganckie wkręty, nie mam tylko pomysłu na zamocowanie górnej części do podstawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam Zamocować można na tyle sposobów ilu modelarzy, ja osobiście mocuję z przodu przy pomocy kołka w dolnej części, i otworu w owiewce, tył przy pomocy kołka i gumki. można też użyć rzepa samoprzylepnego, lub magnesów neodymowych, lub w ostateczności taśmy samoprzylepnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Dziekuję bardzo za zdjęcia wyjaśniają wszytko dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 A gdzie można nabyć takie owiewki, na stronie SAU jakoś nie widzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 wyslij maila do Mariusza towar dostępny spod lady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.