Jurek46 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Witam serdecznie. Mam problem z silnikiem DLE 55. Podczas lotu urwała się łapka mocowania silnika . Kupiłem nowy karter oraz przy okazji nowy wał i łożyska . Po zmontowaniu wszystkiego okazało się że gdy dokręcam piastę to zaczyna ona blokować wał. Gdy piasta została poluzowana wał obraca się w miarę swobodnie lecz jest wyczuwalny luz na klinie piasty. Pytanie moje jest takie czy ktoś z kolegów ma może rozebrany taki silnik lub posiada oryginalny wał . Potrzebuję dokładne wymiary wału. Moim zdaniem wał który kupiłem jest o około 2-3 mm za krótki i przy dociąganiu piasty zaczyna się ona opierać o łożysko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek46 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Problem rozwiązany . Wraz z karterem zakupiłem łożyska i okazało się że przednie łozysko od strony piasty ma zły wymiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi