balcerseb88 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Witam wszystkich dawno tu nic nie pisałem bo i czasu ostatnio brak przez pobyt w monie :| Będąc na ostatnim już "monoskim" urlopie postanowiłem nie tracić czasu i rozpocząć jakiś nowy projekt. Wybór padł na Madmana z planów Pana Darka Mulara bralem jeszcze pod uwage ultimate ale ze wzgledu na prostrza budowe a i znakomite wlasciwosci lotne wybralem madmana. Po wczorajszym oblocie mysle ze nie bede tego zalowal bo modelik lata naprawde swietnie. Niestety zdjec z budowy nie posiadam bo nie bylo zbytnio czasu ich robic (urlop niestety krótki a pracy duzo) no i oto powstal Madman Dziś jak pogoda pozwoli na loty to wstawie fotki z lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 ładny. szkoda tylko, że w jednym kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Kolory jeszcze dojdą przed oblotem nie chciałem sie pchać w robotę jutro jak czas pozwoli biorę sie za upiekszanie moze macie jakies ciekawe pomysly ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nie wierzę własnym oczom.Ze trzy tygodnie temu rozmawialiśmy i mówiłeś że będziesz robił a tu już zrobiony.W porównaniu do Ciebie to ja jestem muł bagienny .Robisz ekspresowo te modele.Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Oj tam zaraz ekspresowo z tym i tak mi dlugo zeszlo jesli jest czym i z czego to mozna robic a jak juz usiade do modelu to swiat wokół mnie mogl by nie istniec tylko praca praca i praca ale czasami sie nie da trzeba pogodzic i modelarstwo i życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 ASP 91 do modelu takiej wieelkości to chyba trochę za mało... O bezpiecznym zawisie (na 1/2gazu) chyba nie może być mowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 może pomaluj go tak: - kadłub czarny - lotki na sterze kierunku i wysokości żółte - skrzydło czerwone mam podobne malowanie wilgi elektro i wygląda ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 nie ukrywam przydalo by sie jeszcze z 0.5km ale i tak wyszedlem nie zle waga do lotu to 3000g co daje obciazenie 37,5g/dm2 dzis sprawdzalem ciag statyczny silnik dmucha narazie 4.2kg wiec mocy troszke jest napewno wiecej by nie zaszkodzilo jeszcze kilka gram dojdzie jutro biore sie za dalsze malowanie tylko jeszcze nie mam koncepcji moze cos podpowiecie jakies ognie albo cos moze macie jakies ciekawe fotki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 ...a co do tego kilometry mają? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 silnik dmucha narazie 4.2kg wiec mocy troszke jest napewno wiecej by nie zaszkodzilo A na jakim śmigle robiłeś pomiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 To miały byc konie mechaniczne :oops: Co do smigla to bylo to Pelikan 17x8 ale skrocilem je do 15 i pozmienialem troszke skok napewno na koncowce lopat nie maja 8 sporo mniej taka szybka przerobka bo pod reka nie bylo nic lepszego a na listonosza czekal bym przynajmniej ze 3 dni przy dobrych wiatrach Dzis zabralem sie za malowanie modelu oto co z tego wyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Możesz się podziewać lepszych osiągów np na bambuli 15x4 (sam na niej latam madmanem) lub szukać zcegoś z APC (14x4W lub 15x4W) chociaż wiadomo, APC jednak sporo waży. Polecam bambulę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Śmigło oczywiscie niebawem dostanie nowe te jest tylko do prób i oblatania a ile mozna max wyciagnac z tego silnika ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Możesz się podziewać lepszych osiągów np na bambuli 15x4 (sam na niej latam madmanem) lub szukać zcegoś z APC (14x4W lub 15x4W) chociaż wiadomo, APC jednak sporo waży. Polecam bambulę. Zdecydowanie polecam APC 15x4W - pracyje bez porównania lepiej od bambuli. P.S. dlaczego to jest istotne że APC sporo waży? Obawiasz się że silnik nie będzie sie tak szybko wkrecał jak na drewniaku? mój madman lata na SAITO 82a z APC 15x4w i radzi sobie wysmienicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 dlaczego to jest istotne że APC sporo waży? Obawiasz się że silnik nie będzie sie tak szybko wkrecał jak na drewniaku? Po części też, chociaż latałem już na APC na 4T i wiem że różnica nie jest porażająca. Nie jest bez znaczenia dlatego że pomimo iż jest to waga na przodzie, to jednak daleko wysunięta i jeśli walczy się o tylny sc bez ołowiu to każdy gram przed sc zaczyna się liczyć, zwracam na to uwagę ponieważ sam wożę na ogonie w madmanie 40g ołowiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Trzeba tez pamietac ,że ciezkie smigło = wolniejsze przejscie na max obroty na bambuli silnik wchodzi wrecz cudownie a w fun fly to ma znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Trzeba tez pamietac ,że ciezkie smigło = wolniejsze przejscie na max obroty na bambuli silnik wchodzi wrecz cudownie a w fun fly to ma znaczenie Co prawda to prawda, ale też o tym wspominam w poście wyżej. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Na ilu procentach wyważacie swoje fun flaye \??? normalnie tak jak zwykle modele ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Na ilu procentach wyważacie swoje fun flaye \??? Do oblotu w madmanie miałem sc trochę za 33% później sc wywędrował trochę do tyłu, teraz pewnie jest gdzieś na 40% średniej cięciwy płata od natarcia. Trzeba ustawiać pod siebie, jeśli chodzi o madmana to nie musisz się obawiać bo jest tolerancyjny jeśli chodzi o zmianę sc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2102 Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 ... jakoś nie mogę się doszukać, jaki masz silnik w tym Madmanie ? Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.