Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do budowy tego właśnie modelu jako makiety znalazłem wycinanke Pana Suchockiego i tu kilka pytań dla osób które budowały ten model

Czy są duże odstępstwa konstrukcyjne od prawdziwego samolotu.

Prosił bym również o pomoc w skompletowaniu dokumentacji .

Opublikowano

Bo zestaw Suchockiego jest dożo skromniejszy w Modelpartner ma wszystko np. podwozie i wiele innych detali oraz całą galanterie można więc skupić się na robieniu detali.

Co do ceny trzeba pytać  Pana Leszka :) Ja się czaję na ten samolot w rozpiętości 2,55 tylko muszę zmienić auto żebym mógł transportować :)

http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?nowosc!-rwd-5-2-55m,199

Opublikowano

Parrząc z jednej strony świetnie że producent zadbało galanterie co prawba nie trzeba bedzie poświęcać czasu na szukanie odpowiednich cześci. Lecz z drugiej strony czy producent zawsze zastosował nejleprze rozwiązania które spełnią oczekiwania modelarza a i co najważniejsze czy bedą. Identyczne jak w oryginale w końcu ma to być makieta.

Opublikowano

Jak bym miał budować pełnowartościową makietę to nie brał bym żadnego zestawu tylko robił model od podstaw korzystając z dobrych planów.

Na razie jeszcze nie potrafię jednak tak odwzorować modelu żeby spełniał te kryteria dlatego celuje w "półmakiety"  i polecałem ten zestaw. :)

Chętnie będę podpatrywał budowę twego modelu co byś nie wybrał do swoich potrzeb.

Opublikowano

Obawiam sie ze ja też nie mam takiego doświadczenia lecz jak nie zaczniemy budować to nigdy sie nie nauczymy. Czy każdy kto budował swoja pierwszą półmakierę,makiete rzeczywiście był to cel zamierzony .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.