sebka34 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Przymierzam się do budowy tego właśnie modelu jako makiety znalazłem wycinanke Pana Suchockiego i tu kilka pytań dla osób które budowały ten model Czy są duże odstępstwa konstrukcyjne od prawdziwego samolotu. Prosił bym również o pomoc w skompletowaniu dokumentacji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Osobiście polecił bym ten zestaw ma wszystko http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?rwd-5-2-04-m,156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Na makietę hmmm a dlaszego nie od Suchockiego mniejszy o 18cm znasz koszt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Bo zestaw Suchockiego jest dożo skromniejszy w Modelpartner ma wszystko np. podwozie i wiele innych detali oraz całą galanterie można więc skupić się na robieniu detali. Co do ceny trzeba pytać Pana Leszka Ja się czaję na ten samolot w rozpiętości 2,55 tylko muszę zmienić auto żebym mógł transportować http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?nowosc!-rwd-5-2-55m,199 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Parrząc z jednej strony świetnie że producent zadbało galanterie co prawba nie trzeba bedzie poświęcać czasu na szukanie odpowiednich cześci. Lecz z drugiej strony czy producent zawsze zastosował nejleprze rozwiązania które spełnią oczekiwania modelarza a i co najważniejsze czy bedą. Identyczne jak w oryginale w końcu ma to być makieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Jak bym miał budować pełnowartościową makietę to nie brał bym żadnego zestawu tylko robił model od podstaw korzystając z dobrych planów. Na razie jeszcze nie potrafię jednak tak odwzorować modelu żeby spełniał te kryteria dlatego celuje w "półmakiety" i polecałem ten zestaw. Chętnie będę podpatrywał budowę twego modelu co byś nie wybrał do swoich potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Obawiam sie ze ja też nie mam takiego doświadczenia lecz jak nie zaczniemy budować to nigdy sie nie nauczymy. Czy każdy kto budował swoja pierwszą półmakierę,makiete rzeczywiście był to cel zamierzony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi