Szybownik03 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 witam wszystkich na forum! Mam na imię Michał, latam na szybowcach, lecz nie mam w ogóle doświadczenia w lataniu modelami rc. Właśnie taki chciałbym sobie sprawić. Mam nadzieję, że pomożecie mi w wyborze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł77 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Witaj, Doświadczenie zdobyte na szybowcach oczywiście Ci się przyda. Ja latam na samolotach ultralekkich i nie ukrywam że zasady są podobne w modelach, start i lądowanie pod wiatr w osi pasa itd .... Na początek polecam symulator, zakup modelu w zależności co lubisz, jeżeli szybowiec to Multiplex EASY GLIDER PRO RR+ a jak samolot to Multiplex Fun Cup , modele typowo do nauki, wybaczają błędy a w przypadku kreta pozwalają na szybka naprawę. Na początek pinka EPP a później konstrukcja, ja bynajmniej tak zaczynałem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi