Stefanek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Z góry przepraszam że pytam bo pewnie pytanie już było. Ale ani na google ani w szukaj nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. Więc pytam tutaj. czy regulator jest niezbędny do modeli (ogólnie. samochodów, samolotów itp.) Wiem że bez niego silnik może rwać od początku na wysokich obrotach ale to się da wyeliminować. No i wiem że model samolotu w powietrzu bez zasilania zmienia się z modelu na obiekt do badania balistyki. Ale na samiutki początek myślę że bym się bez tego obszedł w jakiś sposób. Są jeszcze jakieś przeciw wskazania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Silników bezszczotkowych nie uruchomisz bez regulatora. Silniki szczotkowe możesz podłączyć np. przez wyłącznik RC albo czasowy, ale nie widzę sensu takich ograniczeń, zwłaszcza że prawdopodobnie wyjdzie drożej... A obecne ceny regulatorów to niewielki procent ceny całego zestawu RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 A nie da się podłączyć silnika np. zamiast serwa żeby działał na po prostu włącz wyłącz ? Bo mam nadajnik i odbiornik. jeszcze muszę kupić serwa (Co najmniej 2) silnik no i właśnie regulator. a regulator jest drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 A do jakiego silnika potrzebujesz regiel i ile A? Bo do szczotki najtańszy regiel kosztuje ok 30zł a do bezszczotki 45zł. I według mnie lepiej trochę kasy dołożyć i mieć już wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 na allegro są regulatory do silników bezszczotkowych od 40 zł wzwyż, tyle chyba dasz radę uzbierać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.