snk450 Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Czy jest możliwość sterowania 6kanałem z przełącznika w futabie? Kanał ten jest wykorzystywany jako pitch w śmigłowcu i miksowany tylko z gazem wg instrukcji http://manuals.hobbico.com/fut/6exh-manual.pdf
snk450 Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Opublikowano 9 Maja 2016 Widzę, że teoretyków to tu mniej niż filozofów. Udało się to pokonać, opisze najwyżej dla potomnych bo radio jest nie najgorsze i godne polecenia. Radio posiada przełącznik wyboru krzywej pracy gazu IDLE UP i na tym bazujemy, bo to będzie nasz SW6. ustawiamy N-TH na liniowo lub jak kto tam chce 0-25-50-75-100% jako podstawową krzywą gazu i do tego mix N-PI na 0-0-0-0-0% potem przechodzimy na I-TH i ustawiamy tak samo jak N-TH bo nie zależy nam na zmianie charakterystyki gazu. Za to I-PI ustawiamy na 100-100-100-100-100% i gotowe teraz Pich mixuje sie albo na 0% albo na 100% niezależnie od położenia throtle Jakby ktoś chciał to wyciągnąłem też sygnał PPM dla NAZY z odbiornika PCM bo na forach pisali, że się nie da a kablowni nie chciało mi się robić. Ale to na inny temat
Rekomendowane odpowiedzi