cobra Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Za umieszczeniem stateczników pionowych na końcach płatów przemawia ich największa wtedy skuteczność (największy moment w stosunku do osi modelu). Serwa umieść tak, aby zmieściły się w profilu, możliwie mocno do przodu i najbliżej osi modelu - to ułatwia wyważenie. Nie mierzyłem, jaki procent powierzchni stanowią powierzchnie sterowe. Lotki krawędziowe po całej krawędzi natarcia. Zostaw tylko miejsce na śmigło. Podpatrz w innych konstrukcjach. Zadbaj o spore wychylenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 zamontowlaem silnik i smigielko i wiedze ze lotki beda dosc krutkie bo smigileko daleko siega...A props silnika to na wyzszych obrotach wydaje dzwiek jak rasowy czterosow :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 To jaki masz silnik i śmigło? Dobrałbym taki silnik, żeby śmigło nie było większe niż 7 cali. Lotki mogą być krótsze. Wtedy daj odpowiednio szersze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Przedstawiam zdjecia jak to u mnie wyglada...BAteria bedzie mniejweicej w tym mijescu co na fotach...A i tak bede musial dowazyc przod... Zrobie lotki 30cm/3 cm tak ajk pisal Leda_g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 daj lepiej 4cm /30cm najwyzej zmniejszysz wychylenia w aparaturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 4 cm to zaduzo...mylse nawet nad 2.5 cm...A jakiej wielkosci zroibc te stateczniki pionowe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Szerokość lotki zależy głównie od szybkości modelu, ja jednak bym dał przynajmniej 3,5cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 A jakiej wielkosci zroibc te stateczniki pionowe?? Popatrz, jak wyglądają w innych konstrukcjach, nie kombinuj i zrób na oko. I tak będzie ok. Ten napęd ci rozerwie model. Nie masz jakiejś przeróbki CD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 nie mam mam tylko to..Bedzie dobrze xD Ograniczl;yem mu moc bo trudno utrzymac moel na 100% mocy...A te stateczniki zrobie tak na oko jak mowisz...?zreszta ja wszystko robie "na oko" :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.