PanEkset Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam, mam pytanie odnośnie silnika Silnik DC z przekładnią 12V 70obr/min MT90 Dane: Napięcie zasilania: 12V Prąd na biegu jałowym: <0,05A Prąd szczytowy: 1,2A Moment obrotowy: 42kg*cm (4,2Nm) Obroty/min na biegu jałowym przy 12V: 70 Wymiary: 37x45mm Średnica wału: 6mm Długość wału: 15mm Potrzebuje do niego regulatora, właściwie sprawa wygląda tak, ze pojazd będzie skręcał na zasadzie czołgu. Wiec nw czy stosować do każdego silnika osobny regulator, czy jak? Jestem na etapie raczkowania z elektronika w modelarstwie, więc pytam Was. Jaki regulator byłby najlepszy (jeżeli można prosić o link). Chciałbym zeby regulatory były sterwoane apratura RC 3/4 kanałową (której jeszcze nie mam) lecz szukam bardzo taniej, jeżeli macie jakieś propozycje do aparatury, to prosiłbym o propozycje Druga sprawa, to czy jezeli będe miał akumulatora o danych : Napięcie 12v Pojemność 7Ah To znaczy, ze teoretycznie ten silnik będzie chodził 7h na jednym ladowaniu tego akumulatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi