miro-er1 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 witam wszystkich, od niedawna jestem posiadaczem quadkoptera , w którym jest kontroler cc3d wiem tyle ze jest to zwykły kontoler, wgrany program OPEN PILOT ,chciałbym podłaczyc do niego barometr w celu utrzymywania stałej wysokośći , czy da rade podłaczyc do tego kontrolera barometr , czy trzeba wgrac inny program , czy prosciej zakupic inny kontroler ??
Waldziu Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Witam ogólnie to openpilot padł całkowicie i projekt przejął librepilot może i dobrze bo będą dalej nad tym działali ale z własnej praktyki proponuje zmienić oprogramowanie na cleanflight na początku może być ciężko wiem z własnego doświadczenia ale cleanflight jest o niebo lepszy nie trzeba nic kombinować z pid działa bardzo ładnie na standardowych ustawieniach ogólnie jest bardzo ok a co do barometru to niestety trzeba szukać ja sam naprawdę nie wiem wiem ze na pewno można podpiąć gps i są jakies sonary ale najlepiej zapytać wujka GOOGLE
miro-er1 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2016 dzieki , juz goo pytałem , ale moze zle zadalem pytanie, pozdrawiam.
tymonidas Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Może poniższe pomoże, chociaż kolega zaznaczył, że nie udało się z BMP280 ani z MS5611 ani z GY-63. Udało się z BMP180. Zaznaczam, że sam nie próbowałem. Mam kontroler z baro na pokładzie (Flip32), ale nie podobało mi się jak działał na ZMR250.
Rekomendowane odpowiedzi