miro-er1 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 witam wszystkich, od niedawna jestem posiadaczem quadkoptera , w którym jest kontroler cc3d wiem tyle ze jest to zwykły kontoler, wgrany program OPEN PILOT ,chciałbym podłaczyc do niego barometr w celu utrzymywania stałej wysokośći , czy da rade podłaczyc do tego kontrolera barometr , czy trzeba wgrac inny program , czy prosciej zakupic inny kontroler ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldziu Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Witam ogólnie to openpilot padł całkowicie i projekt przejął librepilot może i dobrze bo będą dalej nad tym działali ale z własnej praktyki proponuje zmienić oprogramowanie na cleanflight na początku może być ciężko wiem z własnego doświadczenia ale cleanflight jest o niebo lepszy nie trzeba nic kombinować z pid działa bardzo ładnie na standardowych ustawieniach ogólnie jest bardzo ok a co do barometru to niestety trzeba szukać ja sam naprawdę nie wiem wiem ze na pewno można podpiąć gps i są jakies sonary ale najlepiej zapytać wujka GOOGLE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 dzieki , juz goo pytałem , ale moze zle zadalem pytanie, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Może poniższe pomoże, chociaż kolega zaznaczył, że nie udało się z BMP280 ani z MS5611 ani z GY-63. Udało się z BMP180. Zaznaczam, że sam nie próbowałem. Mam kontroler z baro na pokładzie (Flip32), ale nie podobało mi się jak działał na ZMR250. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi