kunba83 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Witam. Docieranie - wypaliłem 2 zbiorniki na maksymalnym przelaniu, następnie próba regulacji i gaśnie przy zmniejszaniu obrotów z max do min. Co może być tego przyczyną??? Paliwo MT 80/20, w opisie jest 10% nitro, moze brak nitro to powoduje??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Mi to wygląda na błędna regulacje niskich obrotów. Spróbuj odkręcić śrubę od niskich obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Zmieniłem świecę z średnio ciepłej na ciepłą..... i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 .....jednak nie jest ok. Odpala dobrze, wypaliłem jakies 2 l paliwa, regulowałem na max obrotach, problem z tym że podczas szybkiego dodania gazu slinik jakby sie dławi. Z drugiej strony jak przykrece mieszanke to gaśnie na max obrotach. Nie wiem co jest tego przyczyną, może jeszcze musi sie dotrzec? Niebawem dodam jakieś nagranie z lotu. Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Pisali Ci wyżej, regulacja igły od niskich. Skoro na wysokich chodzi ok to po kij ruszasz tę śrubę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Pisali Ci wyżej, regulacja igły od niskich. Skoro na wysokich chodzi ok to po kij ruszasz tę śrubę??? OK ale czy srubą od niskich wyreguluję się odpowiednie wchodzenie na wysokie obroty? Bo tego nie wiem, dlatego pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Tak, jeśli jest przelany na niskich i otworzysz przepustnice to silniczek się będzie dławił. Wkręć minimalnie iglice od wolnych obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Jeśli pochodzi na wolnych powiedzmy 15 sekund i dasz w palnik a silnik będzie mułowato sie wkręcał produkując dużo dymu to za bogaty, jeśli zaś dymu nie będzie a silnik sie zdławi to za ubogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 No to by wiele tłumaczyło. Zobacze co i jak, tymczasem wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.