oziqu Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie odnośnie mikserów tej aparatury. Mianowicie mam set na przykład : Elevon: (ch:2) Master: 46%, Slave: 61% i teraz chciałem za pomocą którejś z dźwigni zmienić na np.: Master 86%, Slave: 92% czy to w ogóle możliwe ? Czy musze ustawiać od nowa za każdym razem lub zmieniać na inny model z innymi setami ? Z góry dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Możesz ustawić faze lotu, tam inne nastawy i przełacznikiem fazy zmienić faze lotu a tym samym inne ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oziqu Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Dzięki. Jak się to nazywa dokładnie w aparaturze ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 faza lotu -FLT.C ustawiasz nor. programujesz , a nowe uruchamiane ustawienia przełącznikiem mozesz zaprogramowac pod ST1 i ST2 . Czyli do jednego modelu 3 rodzaje ustawien ( mikserów ) mozesz miec pod jednym trójpozycyjnym przełącznikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oziqu Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Dzięki już to ogarnąłem natomiast to działa do D/R i EXP niestety przy mikserze Elevon jest tylko jedno ustawienie i przełączanie ST nic nie zmienia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Faktycznie, elevonu nie mozna zmienic fazami lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oziqu Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 W każdym razie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oziqu Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Mam w takim razie jeszcze jedno pytanie. Te ustawienia o których pisałem dotyczą mojej łódki typu katamaran. Mikser Elevon używam do sterowania dwoma silnikami. Teraz pytanie czy mam alternatywę / lub rozwiązanie problem wyżej co do miksera Elevon ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oziqu Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Ok, sprawa rozwiązana. Rozwiązałem to za pomocą trymerów - one też działają jako inny set przy zmianie "fazy lotu". Można zamknąć temat. Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi