janus_s Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 witam, mam pytanie odnośnie serw zamontowanych w PC FOCUS'ie firmy Pelican. Jest to standardwe serwo z tego modelu. Dzisiaj próbowałem puścić moj model, ale jedno z serw odmówiło posłuszeństwa. Jedyne co na tę chwilę mogę powiedzieć, to to, że brzęczy i nie reaguje nawet przy przełączeniu na inne wejście z odbioenika. Jak już pisałem jestem zupełnie nowy i nie mam w tej chwili pomyslu co jest nie tak. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki. p.s. model mi spadł już parę razy, ale delikatnie, bez poważnych uszkodzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Prawdopodobnie są uszkodzone zębatki serwa. Jako że jest to tani model firmy Pelikan sądzę że są tam te same serwa co w Sky Lady. Problem z nimi jest znany. Tutaj możesz coś o nich znaleźć http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=6710&postdays=0&postorder=asc&highlight=sky+lady&start=30 Jeżeli model jest nowy to go oddaj do reklamacji. Jeżeli nie to sprawdź pierwsze te zębatki, jak co pytaj. Tutaj ew. zamienniki zamiast oryginalnych serw. Pytanie czy inne serwa działają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus_s Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 dzięki serdeczne za radę. Dzwoniłem do sklepu i chyba mi wymienią. Na razie postanowiłem nie wyciągać serwa, tak aby w sklepie mogli zobaczyć. Patrzyłem również na link, który mi podesłałeś - jak nie zechcą mi wymienić w sklepie to pewnie spróbuję samemu naprawić i w razie czego będę jeszcze pytał. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.