VJ_Adams Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Witajcie modelarze Niżej zamieszczam fotkę moich silniczków: Mig 400 3,6 - 7,2 V (6V) oraz Graupner Speed 400 Best - Nr. 3321 Jaki regulator do nich kupić bo w regulatorach się wcale nie orientuje, silniczki te chce włożyć do zefirka i Rwd 5 Zależy mi na pieniążkach więc chciałbym w jakimś polskim sklepie nie zagranica i po taniośc. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Poszukaj tutaj: http://modelhobby.republika.pl/#reg30 Poczytaj i poszukaj dokładnie, jest tam bardzo dużo informacji o napędach szczotkowych - za pomocą zamieszczonego tam kalkulatora dobierzesz sobie cały napęd :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Ja Ci proponuję JETI JES020 jest to regulator do silników klasy 400, może i drogi ale porządny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Poszukaj na allegro używanego regulatora 12-18A. Jak najtańszy. Szkoda inwestować w technologię silników szczotkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Jak co to w polsce najtaniej były tu http://modele.sklep.pl/index.php?cPath=28_265&osCsid=775b5330c092ea3a07b5c2e3e1bdd896 Tylko że 20A (10A jest za mały) brak na stanie, uzywałem ich kilka i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Silniki klasy 400 pobierają prąd ok 12-14A i w zwiazku z tym należy zakupic regulator o nieco większym amperażu np 18 A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.