jaqn Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 witam! jako ze jestem kompletnym laikiem mam do was pytanie na allegro kupic mozna baterie li-pol od komorki i z dosc duza pojemnoscia i napieciem takim jak jedna cela pakietu ... pomyslalem sobie ze mozna by polaczyc 3 cele i miec pakiecik ladowany normalna ladowarka do lipoli jezeli ten pomysl jest bardzo idiotyczny (poniewaz nuie znam sie kompletnie) prosilbym odrazu mnie za to zjechac xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 jezeli ten pomysl jest bardzo idiotyczny prosilbym odrazu mnie za to zjechac OK, już się robi: to bardzo idiotyczny pomysł! :devil: Zbyt mała wydajność prądowa i pojemności z kosmosu. Zapomnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Wydajnosc takich pakietow jest niewystarczajaca do zasilania silnika - niestety. Pradowo nie wydola. Mozesz ich uzywac do zasilania szybowca, ale taniej wyjdzie kupic pakiecik 4.8 V 300 mah. Jednym slowem (trzema ) - nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Jeżeli to wymyśliłeś tylko po to zeby,,miec pakiecik ladowany normalna ladowarka do lipoli "to napewno Ci się uda i będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqn Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 nie raczej nie ale pojemnosci itak nie sa takie zle :PP dobra rozumiem za za malo amper dzieki za wytlumaczenie pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqn Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 http://allegro.pl/item394125022_sony_ericsson_k700i_k500i_k508i_li_pol_4400mah_65a.html mowicie ze pojemnosc mala :PP szkoda ze nie ma napisane ile amper bo przy takiej cenie az mi szkoda nie kombinowac no ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam, musisz uwierzyć na słowo, ja wcześniej też wpadłem na podobny pomysł ,aż przykro się przyznać, experyment nie wypalił, zbyt mały prąd do pobrania -szkoda wydanych pieniędzy, których zawsze brak na nasze piękne hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Jak te aku będą miały jedna czwarta podanej pojemności to będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqn Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 dzieki chlopaki... koniec glupich pomyslow :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 w aukcji pisze 4400mAh a na bateriach 4200mAh... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 a naprawdę to koło 800mAh mogą mieć. Największy badziew jaki wpadł mi w ręce z allegro to paluszki 2800mAh. Co od razu rzuciło sie w "oczy" to waga. Ważyły dokładnie połowę z tego co inne moje akumki typu forever 2200. Po włożeniu do aparatu dało się zrobić ok 5 zdjęć z lampą. komputerowa ładowarka pokazała pojemność 300mAh czyli ok 9x mniej niż zadeklarowane na obudowie. Oczywiście to były wodorki a nie lipolki ale podejrzewam że ściema podobna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.