kamilos15000 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 witam mam model dwoplata o wadze 265 gr z wyposarzeniem jest to taki model jak chalowy kadlub plaski gubosc 12mm skrzydla lotki statecznik poziomy 6mm statecznik pionowy 12mm silnik 3 f ciag 300 g regiel 12 A lipol 1000 mAh 2 serwa HS -55 1 lotki 2 wysokosc I mam problem taki ze niemoge zrobic pętli tzn aktualnie lotki mam tylko na 1 skrzydle dolnym maja 3 cm i np rozpedzam model i prubuje robic petle lece w poziomie a nagle model idzie tak w dol i dopiero robi petle ale tak mniej wiecej w rownej lini to nie i jeszcze jedno moge uruchomic lotki na gornym skrzydle ale niewiem czy cos to da Ale niewiem moze sie ktos zna i powie mi co jest zle albo cos a i wazna zecz wywaznienie modelu jest inne poniewaz skrzydlo gorne jest o 2 cm wysuniete do przodu w strone silnika od dolnego skrzydla i srodek ciezkosci jest taki w polowie gornego skrzydla ale lipol mam juz max wysuniety do przodu POMUzcie cos to pierwszy model dwoplat i akrobatyczny z lataniem niemam problemow ale mam tylko z pętlą rozpietosc skrzydla 77 cm pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Może najpierw sprecyzuj czy chodzi Ci o beczkę czy o pętle, bo tak to już na żart zakrawa. O błędach już nawet nie mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Nie piszesz nic o wychyleniach steru wysokości. A może Tobie chodzi o beczkę? W akrobacyjnym dwupłacie lotki powinny być na obu płatach. Daj jakieś zdjęcie tego modelu. EDIT: klaps6 był szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 mnie aż dech zaparło jak to czytałem .. nie .. nie .. omal sie nie udusiłem. sugeruje poprawić opis, wrzucic jakies zdjęcie. wszystko na spokojnie, teraz nie idzie zrozumiec nic z tego opisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 "POMUzcie" < to jest najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Z opisu wynika że chodzi ci o beczkę. 1. lotki na obu płatach 2. wytrymuj model aby w locie zwykłym i plecowym zachowywał się podobnie w locie poziomym 3. wytrymuj kierunek alby leciał prosto. 4. przed wkonaniem beczki leć poziomo i trochę się rozpędź. początkujący raczej się boją i lecą wolno harrierm a wtedy beczka nie chce wyjść, dodaj gazu 5. im szybsza beczka tym łatwiej ją wykonać. 6. beczkę trzeba kontrolować ogonem w trakcie jej wykonywania Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.