Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam problem z modelem Blizzard z Multiplexu. Model kupiłem nowy, wyposażyłem.
Pierwszy lot wykonałem z sterami wytrymowanymi na 0 czyli beż żadnych wychyłów w stosunku do skrzydeł stateczników. Model miał tendencję do delikatnego nurkowania - delikatne wytrymowanie sterów wysokości pomogło oraz do przechylania w prawą stornę.

Poważny problem stanowi mocne przechylanie się modelu na prawą stronę - stosunkowo bardzo duże trymowanie spowodowało zdecydowaną poprawę. Duże wychyły lotek, bo około 6-9 stopni, powodują jednak niedokońca ładny lot szybowcowy i ogólnie trochę niefajne zachowanie modelu.

Dodam, że problem przechylania występował zarówno w locie szybowcowym jak i na silniku. Skrzydła i stateczniki są równe, wyważenie poprawne...

Nie wiem jak ugryźć problem.

Opublikowano

Ogon masz na jednym, czy na dwóch serwach?

Na dwóch serwomechanizmach ią symetrycznie do siebie, a ich kąt nie powinien powodować takiego zachowania modelu. Obecnie stery na ogonie są 1-2mm podniesione w górę aby skontrować opadanie modelu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.