uve Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Witam Posiadam model Sky Hawk TW 742. Niestety uległ wypadkowi i straciłem kołpak oraz śmigła składane. Czy ktoś może mi pomoc w doborze nowych elementów ? Silnik zgodny z 400. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Jak do 400 to może śmigło 6x3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Takie właśnie akurat zakupiłem, tylko nigdzie nie moge znalęśc kołpaku do niego, Czy można puszczac model bez niego, sama piasta ? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Grunt żeby się śmigło obracało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablomaks2 Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Witam Posiadam model Sky Hawk TW 742. Niestety uległ wypadkowi i straciłem kołpak oraz śmigła składane. Czy ktoś może mi pomoc w doborze nowych elementów ? Silnik zgodny z 400. Pozdr. Miałem sky hawk, przedmówca ma racje pisząc że 6x3 będzie dobrze, co do kołpaka to może składane śmigło całe ? takie jak to: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2003 Polecam bardzo dobre to rozwiązanie, dużo lepsze niż orginalne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Witajcie Zakupiłem sobie zestaw kołpak + łopatki. Niestety mocowanie jest takie dziwne, że zamiast śruby centralnej trzeba kluczem imbusowym przykręcić 2 śrubki. Niestety takie rozwiązanie powoduje że na max obrotach cały kołpak wyrywa sie z osi silnika. 1. Czy jest jakieś rozwiązanie które temu zapobiega ? 2. Zamiast śmigła łamanego 6x3 jakie stałe śmigło mógłbym zastosować ? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablomaks2 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 OK.. bo kupiłeś taki kołpak i śmigło składane jakie daje w zestawie czeski producent pelikan do sky lady. Faktycznie to mocowanie jest dość przykre, mój kolega miał takie. Ja kupiłem zestaw od mp-jet i łopatami od graupnera. Posiada właśnie taką śrubę jak w dają orginalnie w zestawie. Jeśli jednak chcesz mieć śmigło stałe (czego nie polecam do tego samolotu) to jest to ten sam rozmiar. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Aha, no to pozostanę przy śmigle łamanym, na razie wrzuciłem z powrotem oryginalną piastę, bez kołpaka, bo straciłem ja w czasie kolizji z drzewem No to szukam nowy. Czy taki kołpak będzie ok ? http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=8_192&products_id=2252 Chodzi mi głównie o szerokość gniazda łopatki, czy może ona być większa od szer. śmigła ? Oryginalna ma koło 5mm i do takiej już mam komplet śmigieł, a tutaj z opisu wynika że ma 6mm. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablomaks2 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Hmm co do poprawności i ideału nie jest to pewnie najlepiej. Ja miałem systuację odwrotną, gdzie musiałem spiłować łopatki aby weszły w gniazdo. Idealnie mi to nie wyszło, łopatka miała luz, nie wiem czy 1mm... ale samolot latał. Dużo robi tutaj siła odśrodkowa.. tak że podejrzewam że śmigło ustawi się w odpowiednim położeniu. Jeden milimetr, to chyba nie będzie tragedia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.