BishopLocke Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Po dłuuuuuuugim leżakowaniu modelu w szafie w końcu udało się znaleźć trochę czasu i skończyć składanie. Podpiąłem elektronikę i przy testach zauważyłem dziwną rzecz - po podpięciu pakietu w modelu czasem zamiast startowej melodyjki wszystkie ruchome elementy zaczynają wariować bez ładu i składu. Odpięcie i ponowne podpięcie pakietu zazwyczaj pomaga. Jak odepnę jedną lotkę od nadajnika, to zazwyczaj ten problem nie występuje. Potem już na sucho, w domu, z włączonym silnikiem potrafi 30 min działać i nic się nie dzieje. Gdzie może być problem? Ktoś miał coś podobnego? Jeszcze pytanie o montaż skrzydeł w Bixlerze - tam są takie otwory, we wklejonych elementach drewnianych, a w kadłubie jest drewniany element z wtopioną nakrętką. Jakie śruby mogą do tego pasować? Na oko coś koło M3, ale nie widziałem w sklepach modelarskich takich śrub, jednoczenie bardzo długich (na oko tak z 70mm potrzeba). Czymś innym to skręcać, czy może zastosować jakieś rzepy do tych skrzydeł? Pozdrawiam serdecznie BL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Zastosuj rzepy, ten patent ze śrubami jest do bani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi