mardis Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Witam. Zainstalowałem Aerofly Pro. Mam do niego podpięty joystick Madcatz V.1. Proszę o informacje jak skonfigurować joystick tak, aby bez problemu sterować samolotem oraz szybowcem. Nie znam angielskiego na tyle aby zrozumieć oznaczenia nazw sterów i ich działanie na dany model samolotu.
micro Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Rudder - ster kierunku Elewator - ster wysokości (drążek na siebie. model w górę) Aileron - lotki (drążek w prawo- przechył w prawo) Throttle - gaz
mardis Opublikowano 17 Września 2016 Autor Opublikowano 17 Września 2016 Proszę jeszcze o wytłumaczenie co to jest V-Tail 1 left i 2 right, Flap 1 i 2, Tailreon 1 i 2, Tailrotor.
micro Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Flap - klapy V-Tail - Dotyczy usterzenia typu V Tailreon , Tailrotor - nie używałem, więc mogę tylko przypuszczać po nazwach, iż tyczy się to śmiglaków. Nie wiem o co chodzi z "1 left i 2 right", ale to pewnie gdzieś przy ustawianiu - "jeden w lewo; dwa w prawo". Podjedź w sobotni lub niedzielny lotny dzień na Ligowiec, tu zawsze można się czegoś dowiedzieć i zobaczyć .
Rekomendowane odpowiedzi