tomgart Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Przedstawiam stan budowy na dziś mojego Wicherka 15. Rozpoczęty jakiś rok temu równolegle z Wicherkiem 100. Przy tamtym trochę prace zastopowały a ruszyłem z tym malcem. Napęd ASP .12a (1.94 cm3) jeszcze nie odpalany, śmigło 7x4. Serwa Conrad Mini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 witam. ja aktualnie buduję tez 15 ale z silnikiem asp 25 (4cm3). kadłub czeka na montaż wyposażenia i stateczniki, a skrzydła na dokończenie kesonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgart Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Ali1983 nie przesadziłeś z szerokością? Ale przynajmniej nie będziesz miał problemów z rozmieszczeniem wyposażenia. Z jakiego drutu masz podwozie? Ja tego drugiego Wicherka 100 zrobiłem na poczatku takiego szerokiego ale później go zwęziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 kadłub ma 7cm szerokości wewnątrz tak żeby serwa weszły w poprzek. a podwozie z drutu stalowego 3mm ale chyba mam za małe kółka - 50mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgart Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Ja tez mam 50mm. Wersja Wicherka 10 miała koła 40 mm co przy przemnożeniu przez 1,27 (wsp. skali dla 15) daje w przyblizeniu 50mm, choć gdyby były ciut wieksze to by też nie zaszkodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 koledzy modelarze mówią, że na takich kółkach nie wystartuje z trawy. zobaczymy P.S.: współczynnik mnożenia wymiarów to 1,25 (może to nie ten klawisz ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 dziś (2miesiące od rozpoczęcia budowy) byłem na lotnisku docierać silnik i mówię wam nie ma to jak spalinka!!! silnik zaskoczył za 4 razem, i potem się kręcił i kręcił ...i kręcił tak przez 40minut. wypalone 2 zbiorniki i następnym razem już w powietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.