Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Witajcie, Kupiłem Lipola Energy Power i nie za bardzo wiem jak go podłączć do balancera w b6? Nie jestem przekonany co do placyzacji pakietu - czarny powinien być raczej po prawej? Nie chcę eksperymentować - czy Koledzy poradzą - zmieniać kable??? Pozdrawiam! Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Gniazdo balansera ma wyciecia a wtyczka zabki i nie da sie go inaczej podpiać , a ładowarka sama pozna czy jest dobrze czy zle podłaczony. Śmiało podepnij . Ładowarki mają zabezpieczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Na zdjęciu wygląda jakbyś miał inna wtyczke do balansowania niz w ładowarce. Czy tylko mi sie wydaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Na zdjęciu wygląda jakbyś miał inna wtyczke do balansowania niz w ładowarce. Czy tylko mi sie wydaje? Dokładnie, poszperałem w sieci i tutaj jest wszystko czarno na białym... http://www.tjinguytech.com/charging-how-tos/balance-connectors B6 ma wejście balancera - JST-HX natomiast Lipol to TP Polaryzacja jest odwrotna. Nie ryzykuję podłączenia do ładowarki z TP - praducent przestrzega aby absolutnie być pewnym polaryzacji - budżetowy sprzęt.. Pozdrawiam! Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Racja inne złacze balasera , proponuje wymienić na takie http://abc-rc.pl/Wtyk-XH-2S#axzz4NMIY2HkW 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Należy zmierzyć woltomierzem napięcie pomiędzy minusem "głównym" akumulatora a skrajnym minusem bądź plusem na balanserze. Jeżeli wyjdze zero [V] to masz stronę masz w tym miejscu podłączone minus z pierwszego ogniwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi