micro Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Te "zatrzaski" to raczej słabo trzymają. Całość po złożeniu skrzydeł skręcasz śrubkami na łączniku (dźwigarze węglowym), dojście przez otworki w płatach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Czy w wieżyczce napędu nie brakuje "hamulca" do śmigła ? Tego który zatrzymuje śmigło w pionie tuż przed złożeniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 To zdjęcie poglądowe Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-hammond Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Nie brakuje hamulca, a nawet jest jeden w zestawie. Już zorientowałem się w temacie i nie potrzeba żadnych śrubek, wystarczy te, które są dokręcić, a regiel przylgnie do pręta. Model gotowy do oblotu. Czekać tylko na ładną pogodę Obklejacie spód modelu by go zabezpieczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Myślałem ze w łączniku Ci brakuje.. hamulec musi być na swoim miejscu bo inaczej nie zamkniesz wieży w czasie lotu. O ile zamierzasz to robić wogóle. Bo tak jak pisałem wcześniej zmienia się lekko środek ciężkości. Miałem na spodzie przyklejoną szarą. Tą wytrzymałą. Zaprasowana na żelazko. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-hammond Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Podłączyłem wszystko. Aparatura przyszła dwa dni po modelu Flysky razem z odbiornikiem. Nastąpił dziś problem. Kiedy ruszam serwami lewo prawo to napięcie na odbiorniku spada prawie do zera. Uruchamiam silnik i nie ma problemu. Nie wiem, czy to wina odbiornika, czy może regulator nie podaje napięcia prawidłowego. Baterie miały 70% naładowania. Dziwne bo nawet kiedy udało mi się rozładować baterie do momentu gdy silnik w mojej becie zwolnił to serwo pracowało normalnie. Napięcie spada wtedy gdy trzymam dłużej serwo, albo macham szybko lewo prawo to po jakichś 5 sekundach następuje problem. Nie znam nowej aparatury, ale chyba jeszcze podłączę starą by sprawdzić co to się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Sprawdź na starej apce w DG i nową w beci. Prawdopodobnie będzie to wina regla. Prawdopodobnie.. Powodzenia Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nie zapomnij też zaprogramować hamulec w reglu, bo jeśli nie zamkniesz wieżyczki, to będziesz miał sporo walki o urzymanie się w powietrzu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Dg1000 lata bez hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nie bardzo rozumiem co Kolega ma na myśli z tą walką w powietrzu. Ja cały czas latałem z otwartą i z nikim nie walczyłem. Co zresztą potwierdzają filmiki Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Postawiona w trakcie lotu wieżyczka stawia opór powietrza i przesuwa środek ciężkości. Czyli psuje to co tak ważne dla szybowca. Zatem w locie swobodnym powinna być tam gdzie jej miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Trochę się temat wieży nam plącze, wiec gwoli wyjaśnienia, jeżeli latamy z zamkniętą wieżą model wyważamy z zamkniętą i nie załączamy w reglu żadnego hamulca bo obracające się śmigło przy zamykaniu opiera się na gumce, załączony hamulec nam to uniemożliwi. Z otwartą wież można latać, np dalekie przeloty FPV i wtedy wyważmy model do takich lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 No i Przemysław napisał to o co mi chodziło Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-hammond Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Panowie mam problem. Kiedy macham sterami lewo prawo to spada w pewnym momencie zasilanie do odbiornika serwa się wyłączają, a silnik mogę odpalić. Próbowaliśmy na innej aparaturze i DX Spectrum i nic takiego nie występowało. Problem w tym, że mój Flysky to nówka sztuka i nie znam jej. Możliwe, że odbiornik jest zepsuty, albo regulator. Zmieniam baterie na nową i jest to samo. Czyli jak się "coś" dłużej popracuje. Dzisiaj podłącze moją aparaturę do modelu kolegi i sprawdzimy. Odbiornik to FS-iA6b. Jednym słowem spada prędkość serw a potem następuje rozłączenie ich, jednak cały czas mogę sterować pracą silnika. Może ja coś źle robie ? https://youtu.be/kpjilv6hRjI Oto film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 No to masz problem z apką skoro na innych normalnie działa. Flysky nie znam kompletnie. Jedyne co wiem to to że jest tania. Na tym moja wiedza w tym temacie się kończy. Oby cena nie szła wraz z jakością.... bo szkoda modelu. Jak masz wszystko podłączone? Podaj poszczególne serwa jak masz przypisane do jakich kanałów. Można też zobaczyć w ustawieniach, choć wątpię żeby tam coś było z tym problemem związane. Regiel odpada. Tzn model wogóle odpada bo jak piszesz że na innych apkach jest ok więc wina jest w Twojej aparaturze. Podaj proszę przypisanie kanałów. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-hammond Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Możliwe, że system ostrzegania o niskim napięciu był ustawiony za wysoko. Tylko po co by odcinała zasilanie? Aparaturę pożyczyłem by sprawdzić ją na innym samolocie. Sprawdzę to jak ją odzyskam jutro i napisze jak mam ustawione kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-hammond Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Wina była kadłuba. Wymieniono go na nowy i wszystko jest pięknie. Dziś latałem to bardzo dobry szybowiec. Beta 1400 tak fajnie nie latała, ale może na niej się uczyłem i strasznie poobijana była, to i bokiem latała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Mówiłem ze będziesz zadowolony jak wina kadłuba? Co ma kadłub do elektroniki? Wina regulatora. Na 100 %. Dostałeś nowy kadłub z innym regulatorem. Sprawnym. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-hammond Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Masz rację, oczywiście, że regulator. Z tym, że w RC Ikar wymieniono cały kadłub bez bawienia się w wyciąganie regulatora. Polecam wszystkim ten sklep! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Paweł możesz zamieścic film ze swoich lotów DG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi