adi-000 Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 Czy ktoś zetknął se może z modułem 2,4 ghz do aparatury hitec optic 6?? znalazłem TO w internecie i zastanawiam się czy się opłaca.
Ładziak Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 znalazłem TO w internecie i zastanawiam się czy się opłaca. Nie opłaca się, bo znalazłem TO SAMO tylko TANIEJ
adi-000 Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Opublikowano 29 Lipca 2008 a tu za 105 $ za komplet ale czy ktoś to testował??
Mareq Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 Na temat ASSANa sporo jest na forum Alexa i z tego co widzę jest to sprzęt godny polecenia i jakościowo i cenowo. Zbig ma go przetestowanego więc się z nim skontaktuj.
cobra Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 Wiele osób tego używa, z tego co wiem, z powodzeniem. Tu masz dużo na ten temat. Ja również używam dwa moduły nadawcze i 4 odbiorniki. Nie narzekam. W UH wychodzi koło 92$ za moduł nadawczy i odbiornik 6 kan.
Ładziak Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 Na temat ASSANa sporo jest na forum Alexa Ja tam nie zaglądam, więc chcę TUTAJ! Dlatego niniejszym pytam: jak z zasięgiem oraz zakłoceniami - zdarzają się jakieś? Kurczę, żeby jeszcze antenkę od tego modułu można było wkręcać w miejsce oryginalnej, bo teraz za każdym razem musiałbym ją odkręcać chcąc schować nadajnik do walizki Rozumiem, że są jakieś ograniczenia techniczne?
cobra Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 Antenkę możesz wyprowadzić na przewodzie. Złącze SMA, częstotliwość i anteny identyczne jak wifi. Nie dawaj tylko anteny o dużym zysku, bo będzie kierunkowa, a nam przecież chodzi o charakterystykę dookólną. Tutaj masz megawątek o ASSAN'ie na rcgroups. Możesz tam też pogadać z samym producentem. Co do zasięgu i zakłóceń: próbowałem tak gdzieś do 500 m, zakłóceń nie odnotowałem. Dalej nie latałem, ze względu na rozpiętość modelu 1 metr. Odbiornik był umieszczony mało elegancko, wśród plątaniny przewodów od serw i regulatora.
Ładziak Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 cobra, dziękuję! "Pomógł" Ci nie dam, bo nie mój temat Mimo wszystko, jeżeli będę zmieniał system na 2.4GHz, to chyba jednak kupię gotowe rozwiązanie typu Spectrum.
adi-000 Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Opublikowano 29 Lipca 2008 "Pomógł" Ci nie dam, bo nie mój temat Ja mu dam.
arki Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 witam ja mam optika z 2,4 g Assan w guppym 2.36m elektro jest ok a wczesniej w combacie epp i latalem w strefie zakłucen gdzie w dniu oblotu bylo kretowanie i ani drgnoł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.