Killerus Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Witam Jako, że pokiereszował mi się kabel antenowy, mam pytania o jego wymiane: 1. Czy ktoś ma taki odbiornik i jak długi jest oryginalny przewód ? 2. Czy średnica innego przewodu ma znaczenie ? 3. Jaka długość przewodu - chcę dać dłuższą antenę niż oryginalna, czy trzeba to jakoś obliczać?? Zależy mi na zwiększeniu zasięgu (loty FPV) 2 - 3 km Będę wdzięczny za pomoc
cobra Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 ad 2. Średnica przewodu nie ma znaczenia. Zastosuj cienką, elastyczną linkę. ad 3. Stopień wejściowy odbiornika dostrojony jest do konkretnej długości anteny i tu nie eksperymentowałbym. Najprawdopodobniej długość anteny inna niż oryginalna pogorszy zasięg. Czy oryginalna antena jest aż tak zniszczona, że nie możesz jej zmierzyć?
remzibi Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Wez kabelek od popsutej myszy - wyjmij z niej te kolorowe kabelki "zyly" - jak odbiornik na 35MHz to odmierz 104,5cm i podlutuj do odbiornika .
Geralt Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Mam dokładnie taki odbiornik. Marcinie u mnie od obudowy jest 887 mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.