PawełA Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Mam problem z odczytem obrotów w telemetrii spektrum TM1000 i modułu do silnika bezszczotkowego SPMA9558. Bez założonego śmigła wskazuje dobrze. W telemetrii wybrałem właściwą ilość pól silnika i przekładnie obrotów (w moim przypadku 14 pól i przekładnia 1 do 1). Z założonym śmigłem wyświetla głupoty (dziwnie wysokie obroty) i obroty najpierw rosną ,potem spadają, a potem znowu rosną w trakcie zwiększania wychyleń gazu. Może ktoś spotkał się z tym problemem i wiej co jest przyczyną. Jak nie, to będę sam walczył i postaram się dać odpowiedź dla potomnych. Silnik Emax gt 2826/06 (710kV) . Regiel Dualsky 65A lite V2. Zasilanie 18,5V(5s). Nadajnik spektrum DX7S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Miałem takie problemy,daj regulator Emax,a będzie dobrze pokazywać. Emax do Emax i Dualsky do Dualsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełA Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Miałem takie problemy,daj regulator Emax,a będzie dobrze pokazywać. Emax do Emax i Dualsky do Dualsky Poskutkowało takie połączenie? Dziwne, że bez śmigła pokazuje dobrze ,a ze śmigłem kaszana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi