PawełA Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Mam problem z odczytem obrotów w telemetrii spektrum TM1000 i modułu do silnika bezszczotkowego SPMA9558. Bez założonego śmigła wskazuje dobrze. W telemetrii wybrałem właściwą ilość pól silnika i przekładnie obrotów (w moim przypadku 14 pól i przekładnia 1 do 1). Z założonym śmigłem wyświetla głupoty (dziwnie wysokie obroty) i obroty najpierw rosną ,potem spadają, a potem znowu rosną w trakcie zwiększania wychyleń gazu. Może ktoś spotkał się z tym problemem i wiej co jest przyczyną. Jak nie, to będę sam walczył i postaram się dać odpowiedź dla potomnych. Silnik Emax gt 2826/06 (710kV) . Regiel Dualsky 65A lite V2. Zasilanie 18,5V(5s). Nadajnik spektrum DX7S.
krzysiek53 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Miałem takie problemy,daj regulator Emax,a będzie dobrze pokazywać. Emax do Emax i Dualsky do Dualsky
PawełA Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Opublikowano 22 Lutego 2017 Miałem takie problemy,daj regulator Emax,a będzie dobrze pokazywać. Emax do Emax i Dualsky do Dualsky Poskutkowało takie połączenie? Dziwne, że bez śmigła pokazuje dobrze ,a ze śmigłem kaszana.
Rekomendowane odpowiedzi