Tost Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Witam serdecznie. Planuje kupić ładowarke imax b5/b6. Natomiast nie wiem czy moj zasilacz bedzie pasował. Dokladnie wyjscie ma takie: Output: +12V 1,5A prąd stały. Zasilanie się jak najbardziej zgadza, gdyz wymagane jest 11-15V. Natomiast co do Natęzenia mam pewne obawy. Generalnie zalecane jest ok 5A. Lecz wiekszosc modelarzy jakich znam wypowiada sie na ten temat w sposob nastepujacy "Jesli pakiet bedziesz ladował prądem 3A, to zasilacz powinien dawac >3A. Jesli 2A, to zasilacz powinien dawać >2A. Chcialbym zaznaczyc, ze ladowac bede lipole tylko. Jedyne jakie mam to 1000mah. Wiec bede ladowal prądem 1A. 0,5A w zapasie. Moze tak byc? Jest to tylko przejsciowe rozwiazanie, na dluzsza mete planuje zakup zasilacza, lecz teraz nie bardzo mam na to finanse. Z gory dzieki za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 po co zakładasz ten sam temat na różnych forach skoro i tak praktycznie wszyscy są tu i tam. b5 sobie odpuść, dołóż te kilka $ i masz obsługę A123 i możliwość ładowania pakietów 6S zamiast 5S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Tez doswiadczylem deja-vu . W sumie jest jeszcze kilka for modelarskich na ktorych mozna tez o to samo zapytac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.