TEQ Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam Tak wygląda Lama po mocniejszym tuningu: Na tym zdjęciu dobrze widać przeróbkę własnego pomysłu. W czasie latania problemem były zderzające się łopaty- oryginalne łopaty natychmiast się rozpadały. Xtreme wytrzymywały ale... Modelem potrafiło rzucić nagle o ziemię. Pomyślałem więc że dobrym pomysłem będzie jakaś przeróbka która pozwoli oddalić od siebie łopaty. Jako osi została użyta szprycha rowerowa (w rowerowym Pan dał za darmo) a żeby oś nie opadała w dół użyłem koszulki termokurczliwej. Od tamtego czasu łopaty się już nie zderzają. Po takich przeróbkach lata lepiej, i wreszcie wygląda w miarę normalnie :twisted: Ale niepokoi mnie jedno. Z lotu na lot lata coraz krócej i loty są mniej dynamiczne. I z bratem zastanawiamy się czy to wina oryginalnego pakietu czy silników. Postanowiliśmy zamówić dwa pakiety http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6786 które wsadzimy do Lamy. I tu pytanie do posiadaczy: Czy ktoś miał podobne problemy (zderzanie łopat, spadająca moc, malejąca długość lotu)?? Ile Wasze Lamy ważą? Ta na zdjęciach to ok. 260g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Bardzo przyjemne dla oka, poza podwoziem i kabinka, po prostu ich nie lubie :wink: Zainwestuj jeszcze w oswietlenie i bedzie dopiero tuning Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Może i nie wyglądają najpiękniej ale mi się podobają. Poza tym chodzi tu po prostu o wytrzymałość... Oryginalne części lubią się rozpadać, Xtreme są genialnie wytrzymałe! Polecam wszystkim części do tuningu Xtreme! Są rewelacyjne. No może poza ceną... Większość części kupiona w tym sklepie po atrakcyjnych cenach: www.rc-modele.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ja stawiam na pakiet. On jest 8A ciągłego, 10A chwilowego. Lama w zawisie bierze te 8A, a nie mówię o jakimś innym ruchu... Do tego na tych złączach JST są spore straty - a przynajmniej w moim wypadku, jak zmieniłem na goldy 2mm to czas lotu wzrósł o ok 1 minutę. Podsumowując, jak to w przypadku E-Sky... pakiet jest mocno wysilony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.