TEQ Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam Tak wygląda Lama po mocniejszym tuningu: Na tym zdjęciu dobrze widać przeróbkę własnego pomysłu. W czasie latania problemem były zderzające się łopaty- oryginalne łopaty natychmiast się rozpadały. Xtreme wytrzymywały ale... Modelem potrafiło rzucić nagle o ziemię. Pomyślałem więc że dobrym pomysłem będzie jakaś przeróbka która pozwoli oddalić od siebie łopaty. Jako osi została użyta szprycha rowerowa (w rowerowym Pan dał za darmo) a żeby oś nie opadała w dół użyłem koszulki termokurczliwej. Od tamtego czasu łopaty się już nie zderzają. Po takich przeróbkach lata lepiej, i wreszcie wygląda w miarę normalnie :twisted: Ale niepokoi mnie jedno. Z lotu na lot lata coraz krócej i loty są mniej dynamiczne. I z bratem zastanawiamy się czy to wina oryginalnego pakietu czy silników. Postanowiliśmy zamówić dwa pakiety http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6786 które wsadzimy do Lamy. I tu pytanie do posiadaczy: Czy ktoś miał podobne problemy (zderzanie łopat, spadająca moc, malejąca długość lotu)?? Ile Wasze Lamy ważą? Ta na zdjęciach to ok. 260g
Lord Rzeźnik Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Bardzo przyjemne dla oka, poza podwoziem i kabinka, po prostu ich nie lubie :wink: Zainwestuj jeszcze w oswietlenie i bedzie dopiero tuning
TEQ Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Może i nie wyglądają najpiękniej ale mi się podobają. Poza tym chodzi tu po prostu o wytrzymałość... Oryginalne części lubią się rozpadać, Xtreme są genialnie wytrzymałe! Polecam wszystkim części do tuningu Xtreme! Są rewelacyjne. No może poza ceną... Większość części kupiona w tym sklepie po atrakcyjnych cenach: www.rc-modele.pl
Doman Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ja stawiam na pakiet. On jest 8A ciągłego, 10A chwilowego. Lama w zawisie bierze te 8A, a nie mówię o jakimś innym ruchu... Do tego na tych złączach JST są spore straty - a przynajmniej w moim wypadku, jak zmieniłem na goldy 2mm to czas lotu wzrósł o ok 1 minutę. Podsumowując, jak to w przypadku E-Sky... pakiet jest mocno wysilony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.