Raffik Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 CA sredni + aktywator sobie kup. w kazdym modelarskim aczkolwiek aktywator nie potrzebny przydaje sie na lotnisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 CA to cyjanoakrylowy? Kupuje przez net bo nie mam w okolicy sklepu w realu wiec chce dokonac trafnego zakupu :-) I rozumiem ze aktywator to jakos przyspiesza dzialanie kleju a model w domu kleić bez niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 jak lubisz ja nie uzywalem aktywatora do klejenia EG. klej np: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=3363 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=30&products_id=87 a takie coś ? Czy to może to samo co uhu por i lepiej kupić : http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=30&products_id=86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 bierz tanszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Aktywator sie przyda tez do wypelniania szczelin - wlewasz CA i psikasz aktywatorem - UWAGA bardzo sie pieni wiec wykonanie testu przed - jest bardzo wskazane - bo jak przesadzisz to masz upierdliwe szlifowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darand Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Witajcie, ja nie używam aktywatora, co najwyżej lekko zwilżam powierzchnię. Norbert, na początku przemyśl umieszczenie odbiornika. Producent radzi pod regulatorem w specjalnym wyżłobieniu, przygotowane są też kanały do umieszczenia kabli. Ja z powodu możliwych zakłóceń odbiornik przeniosłem na tył otworu w kadłubie, wklejając tam przed sklejeniem kadłuba kawałek rzepa. Sam odbiornik z drugim rzepem przeciwnej płci włożyłem na końcu długą pensetą. Kanałów kablowych nie wykorzystałem, ale rurkę do anteny wkleiłem - dla usztywnienia. Dołączone do modelu metalowe kulki możesz śmiało wkleić. Co prawda po trzecim locie się odkleiły i grzechoczą, ale nie przeszkadza mi to specjalnie. Trochę stresujące jest sklejenie kadłuba bo masz tylko jedną szansę zrobienia tego równo. Musisz też uważać na złączki kabla do serw umieszczone w gniazdach pod skrzydłami. Piny potrafią się wysunąć i nie kontaktują dobrze - raz o mało nie straciłem przez to modelu. Poza tym, instrukcja jest zupełnie nieźle napisana. Pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Ja odbiornik umieszcze tak bym mogl go swobodnie wyjmować w razie potrzeby. Mam 2,4GHz wiec raczej zaklocen nie bedzie a na pewno bede go poki co przekladal miedzy modelami bo nowe ciut drogie i poczekam az stanieją. Przód wzmiocnie węglem dla pewności. A krawędzie natarcia i spód obkleję taśmą zbrojoną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Witam. Chciałem przedstawić metodę zdejmowania modelu z wysokiego drzewa, zastosowaną pewnego razu na Bemowie. Potrzebne: 1.Wędka typu spinning z kołowrotkiem, żyłką i ciężarkiem. 2. Mocny sznurek lub linka. Czynności - Przerzucamy za pomocą wędki gałąź w pobliżu modelu. Poluzowujemy żyłkę aby dosięgła z drugiej strony do ziemi. Na miejsce ciężarka przymocowujemy linkę/sznurek. Zwijamy żyłkę, tym samym przewlekając sznurkiem gałąź. Szarpiemy gałąź licząc, że model kiedyś spadnie. PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Szarpiemy gałąź licząc, że model kiedyś spadnie XD Jak nie zadziala to sznurek do haka w samochodzie i zciagamy model z galezia - tym razem liczac na nieschwytanie przez greenpeace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.