uve Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam Od jakiegoś czasu posiadam ten model. Dla lepszych osiągów zamiast standardowego silnika zastosowałem bezszczotkowy RAY B2835 oraz regulator RAY 25A. Niestety podczas ostatnich lotów, gdy baterie są średnio wyładowane, i próbuje podchodzi do lądowania odbiornik w ogóle nie reaguje, serwa przyjmują dziwny stan i doprowadziło to wczoraj jak i dziś do kraksy Co mogłoby by przyczyną tego zdarzenia, przez pierwsze 5 min samolot zachowuje się znakomicie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 jakimś fachowcem nie jestem, ale może po prostu po tych 5min wyładowuje Ci sie aku ? Przypuszczam że tej części nie wymieniłeś, a z tego co czytalem, ten aku tam jest malutki, a silnik raczej bardzo prądożerny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 NO jeśli nie wymieniłeś pakietu na pakiet li-po to w tym tkwi problem :wink: Miałem ten model i pakiet jest taki żeby był nie wytrzyma długo...jeśli kupisz pakiet li-po 11,1V to i osiągi sie poprawia silnika znacznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Nawet mi to do głowy nie przyszło No cóż na nowe akumulatorki mi szkoda kasy, bo odkładam na lepszy sprzęt w późniejszym okresie. Pomęczę jeszcze te NiMh Mam za to 3 sztuki tych akumulatorków wiec będę latał krócej i wymieniał je niż latał minute dłużej z upadkiem i awarią serwa :/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Na pakiecie li-po 3s 11,1V 1500mAh polatasz około 10-15min więc sprzedaj te co masz na allegro i kup jeden li-po no i ładowareczke ale to tez nie droga sprawa najtańsza około 35pln :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Po kilku lotach padną na amen. W moim SkyHawku pakiet się po 4-5 lotach, jakby to powiedzieć, otworzyły i zawartość tego pakietu znalazła się wewnątrz samolotu... Ja również polecam LiPole, to stanowczo lepsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 A jeśli nie latałeś na tych zwykłych za dużo to mogę je odkupić...jak coś pisz na PM EDIT Widzę że już wystawiłeś Przydała się rada :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Już mam za sobą lot na lipolach. Świetna moc, teraz przy max gazie motoszybowiec idzie pionowo Opłacało się. Dzięki Wam za poradę Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.