false Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Po kilki latach posługiwania się laubzegą zaczynam myśleć o czymś bardziej nowoczesnym. Dlatego do głowy przyszedł mi pomysł na stworzenie plotera do wycinania żeberek, wręg itp. Czy ktoś z forumowiczów zrobił już cos takiego i może podzielić się planami i doświadczeniami? Główny problem w tym, ze o ile konstrukcja to pól biedy, to elektronik ze mnie noga. Dlatego zależy mi głównie na prostocie konstrukcji i dokładności urządzenia. Wystarczą oczywiście 2 osie, dobrze by było, gdyby można było ciąć grubszą sklejkę. Mam w domu miniszlifierkę (chyba TOYA czy jakos tak) o dość dużym RPM. Nadała by się do tego?? No i jakie będą orientacyjne koszty budowy? Z góry dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Fachowcy od tych spraw deliberują tutaj: http://cnc.info.pl/ and Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.