Pitstrel Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Jak skalibrować żyroskop FC 151. Ja już opadłem z sił. Może ktoś z kolegów miał z nim odczynienia. Będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Mam od niedawna ten moduł by sprawdzić czy i na ile pomaga w locie w szczególnie w trudnych warunkach np. w wietrzny dzień. Po podłączeniu model poleciał bez jakiejkolwiek kalibracji - z tego co przeczytałem w instrukcji to oprócz mozliwosci zmiany rodzaju modelu (normal, delta wing, v-tail), oraz czułości na potencjometrach to nie dokonuje się żadnej kalibracji żyro. W trybie "auto level mode" model leci w żądanym kierunku prosto utrzymując lot poziomy / bez potrzeby dokonywania korekt / ale jednocześnie okupione jest to dużo mniejszą reakcja modelu na wychylenia drążków, pierwsze wrazenie, ze model nie chce skręcać. Ze wzgledu, ze byl to mój pierwszy lot ze wspomagaczem, i to przy znacznym wietrze , to sądzę, że bliższe poznanie pozwoli się nam dotrzeć (coś tak jak w małżeństwie). Tryb acro jeszcze przede mną. A i na koniec informacja, którą powinienem podać na wstępie- model testowy to FLASH Rc-factory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Mam od niedawna ten moduł by sprawdzić czy i na ile pomaga w locie w szczególnie w trudnych warunkach np. w wietrzny dzień. Po podłączeniu model poleciał bez jakiejkolwiek kalibracji - z tego co przeczytałem w instrukcji to oprócz mozliwosci zmiany rodzaju modelu (normal, delta wing, v-tail), oraz czułości na potencjometrach to nie dokonuje się żadnej kalibracji żyro. W trybie "auto level mode" model leci w żądanym kierunku prosto utrzymując lot poziomy / bez potrzeby dokonywania korekt / ale jednocześnie okupione jest to dużo mniejszą reakcja modelu na wychylenia drążków, pierwsze wrazenie, ze model nie chce skręcać. Ze wzgledu, ze byl to mój pierwszy lot ze wspomagaczem, i to przy znacznym wietrze , to sądzę, że bliższe poznanie pozwoli się nam dotrzeć (coś tak jak w małżeństwie). Tryb acro jeszcze przede mną. A i na koniec informacja, którą powinienem podać na wstępie- model testowy to FLASH Rc-factory. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Witam, mam mały problem i proszę o pomoc, mam gyro Dualsky FC 151 zamontowany w Pioneer'ze i fajnie działało ze Spektrum ale zmieniłem nadajnik na Futabę T14SG z odbiornikiem R7008SB podłączyłem pod SYS w gyro i do S.Bus w odbiorniku jednym przewodem i przełącznikiem Gear włączam gyro i diody się przełączają ale gyro nie działa, co jeszcze muszę zrobić aby odpaliło? Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi