PiciaPL Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Witam Panowie czy moze mi ktos naswietlic czym najlepiej naladowac akumulator ktory znajduje sie w skrzyni startowej - cos takiego Czy moge go ladowac prostownikiem samochodowym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 No można ładować tylko małym prądem bo może sie akumulator stopić. Jakiej Poj. masz te aku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiciaPL Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 lukne w domu jaki to jest i podam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 jak dla mnie to normalny aku zelowy. prostownik samochodowy powinien dac rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 No wiesz tylko sa rozne prostowniki. Ja mailem taki jeden co dawał 30A a takiego prądu te akuu raczej nie wytrzyma wiec lepiej ładować małym prądem ale dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Pojemność: 1.2 Ah Max. prąd ładowania: 0.36A Tak wiec prostownik samochodowy raczej,sie nie sprawdzi za duzy prad ladowania(chyba,ze prad ladowania mozna ustawic np. od 100mA)Prad ladowania j.w 360 mA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 możez użyć ładowarki do modeli w krórej masz możliwość ładowania Pb np. Shark 10 ale np. ja mam takie rozwiązanie (zasilacz buforowy) ze w skrzyni startowej mam zasilacz buforowy i jak pracuje w modeliarni do skrzynie mam połączona do prądu i w tym momencie ładuję aku 12V/7Ah tu masz link to tego co ja mam www.argus.lv/pub/datasheets/2628_1pl.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiciaPL Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 meloow wielkie dzieki za ukladzik faktycznie godny wykonania. Jednak do czasu wykonania ukladu musze naladowac moje aku bo dostane aku . juz mowie co mam: 1. prostownik to mam taki - prostownik 2. moje aku to - aku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.