Skocz do zawartości

[P] plany krzyzaka

Tomek_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czy mogl by ktos udostpnic jakies plany prostego krzyżaka ? jakis depron :D

najlepiej jesli macie taki model i mogl bym sie doradzic pozniej :)

bede bardzo wdzieczny również za fotki, szczególnie newralgicznych punktów jak mocowanie silnika oraz wregi silnikowej, mocowanie pakietu oraz elektroniki :roll:

pozdrawiam

Opublikowano

nie myslalem ze beda potrzebne, rozwmiar ok 120cm

waga do lotu nie wiem :roll:

posiadam bezszczotke 2822

pakiet longmaxa 1800 ale pewnie kupie cos mniejszego do takiego samolotu

serwa hxt900

regulator 25A

aparatura hitech flash5

... depron :D

Opublikowano

cf2822 ledwo sobie radzi z modelem 1m ok 500g (3d )

planów modeli halowych ok 80cm w sieci pełno. przeskaluj sobie i będzie git ale ze 120 cm to problem ze sztywnością kadłuba będzie. zrób ze 100cm i wyrób się w 430-450 g i będzie super

Opublikowano

Mi się wydaje że 430-450g na 100cm to cegłolot, jeśli mowa o akrobatach

tyle ważą modele z EPP z podwoziem, a jak wiadomo waga EPP i depronu różni się :)

ja polecam Extrę 330 z 3dbatix.com, ma 90cm

Opublikowano
Mi się wydaje że 430-450g na 100cm to cegłolot, jeśli mowa o akrobatach

chłopaki latają tu extrimami które mają 98 rozpiętości i nie raz po 600-700g ważą

Opublikowano

Ale Extrim to samolot, a krzyzak to .. hmmm krzyzak XD brak profilu i takie tam.

Co by nie bylo sam sie takim teraz bawie - Ikarus 170 gram - zejde z wagi o jakies 15 gram jak zakupie flighht power lite. A powoli przymierzam sie do czegos takiego .

Afriel

Projekt "kolegi" waga do lotu - od 120 gram XD - jest tam filmik z pierwszego lotu - UWAGA brak planow do pobrania - projekt komercyjny :( nawet dla mnie :'(

ps. Wstawiam jako ciekawostke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.