Skocz do zawartości

GRUPA AKROBACYJNA żELAZNY

Janusz P.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich w najbliższych dniach czyli 23 i 24.08.2008 odbędzie się na lotnisku u podnuża góry Żar (gdzie odbywał się niedawno piknik modelarski) zgodnie z zapowiedzią organizatorów pokaz Grupy Akrobacyjnej ŻELAZNY, będzie też pokaz modeli akrobacyjnych i jeżeli tylko dopisze pogoda zapowiada się przednia impreza

Opublikowano

no to obowiązkowo będe w mojej koszulce żelaznych ! :jupi:

a ktoś zna dokładny "rozkład jazdy" gdyż ani na stronie szkoły szybowcowej ani na stronie zelaznych brak dokładnych danych !

Opublikowano

Trudno mi cokolwiek powiedzieć, ponieważ dowiedziałem się dziś rano o tej imprezie wiem tylko że w sobote około godz. 12 ma odbyc sie pokaz modeli a pózniej maja byc prawdziwe loty

Opublikowano

jako ze naleze do "funklubu" żelaznych to mam takie info

pokaz na Żarze oraz na pikniku w Bielku-Białej tylko na jednym samolocie gdyż cała ekipa wybiera się na pokazy do Korei !

wypowiedz P. Krupy na forum zelaznych

Witam,

jako lider żelaznych pragnę potwierdzic, że na Żarze może być tylko jeden samolot Z-5426AFS SP-CSU (Krupa), podobnie jak we Wrocławiu 30.08 (Kołaszewski) i prawdopodobnie ktos w Bielsku...

AUA jest już rozebrany, a od 18.08 reszta Zlinów 50(tj. AUB i AUC), SP-AUD jest w trakcie malowania na nr7 i nie będzie latał bo trzeba zrobić przgląd śmigła w Niemczech oraz przegląd 12 letni silnika - raczej na nowy sezon 2009...

PROGRAM Żaru

Sobota, 23 sierpnia

12-18.00 - Prezentacja nowoczesnych technik budowlanych

12.00 - Otwarcie lotniska dla publiczności, przylot gości oraz loty widokowe

15.00 - Prezentacja umiejętności 18-ego Bielskiego Batalionu Desantowo-Szturmowego

15.30 - Pokaz dużych modeli akrobacyjnych

16.00 - Pokaz możliwości samolotu pasażerskiego M-10 DROMADER

16.15 - Prezentacja statków powietrznych na ziemi i w powietrzu: skoki spadochronowe, przelot szybowców, pokaz akrobacji szybowcowej

16.50 - Prezentacja możliwości akrobacyjnych pilota grupy "Żelazny"

17.15 - Wybór Miss Dynamic'a

18.00 - Pokaz paralotni z napędem silnikowym PPG

19.30 - Koncert Ireny Jarockiej

21-02 - Koncert zespołu "CHRZĄSZCZE"

Niedziela, 24 sierpnia

13-17.00 - Prezentacja nowoczesnych technik budowlanych

13.00 - Pokaz umiejętności zawodowej straży pożarnej z Żywca

14-18.00 - Pokaz modeli akrobacyjnych, prezentacje samolotów ultralekkich, paralotni, paralotni z napędem PPG, prezentacja sprzętu latającego G.S.S. AP ŻAR

15.00 - Prezentacja umiejętności Grupy Akrobacyjnej "ŻELAZNY"

15.15-22.00 - DJ DIABEŁ

18.00 - Koncert zespołu MAŁE KINO

Opublikowano
Pokaz możliwości samolotu pasażerskiego M-10 DROMADER

O ile pamiętam Dromader to samolot pożarniczy nie pasażerski.

Opublikowano

ja to tylko przekopiowałem - nie zmieniam tak jest w oryginale !

ale to jest tylko jedna wpadka tu jest druga

15.00 - Prezentacja umiejętności Grupy Akrobacyjnej "ŻELAZNY"

bedzie tylko jeden samolot !

Opublikowano

Witam wszystkich właśnie zawitałem do domu po pierwszym dniu pikniku pod Żarem ale z pewnym niesmakiem a to z tego powodu że czas dla lotów modelami był bardzo bardzo ograniczony zainteresowanie modelami nawet duże ze strony publiczności(jakieś fotki, pytania itd.) było nas może siedmiu modelarzy i kilku kolegów z forum z którymi miałem okazję się zapoznać osobiście i gdy nie było lotów modelami to przegadaliśmy sporo czasu razem na temat ... MODELARSTWO ale było całkiem fajnie. Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień ale myślę że "może" coś dadzą polatać i jak coś wyszło z dokumentacji foto dnia dzisiejszego to postaram się coś dołączyć.

Opublikowano

5487ca020a1d188am.jpgf1295115365dcaa4m.jpgd65119d34534f491m.jpgd1678ff391c77813m.jpge2fd0d5a60a3d89em.jpg6ed2011e1b85c9c5m.jpg5335dabde51fb9efm.jpg1c6600fa32fba4c4m.jpg

Witam oto kilka fotek z pikniku szkoda że tylko tyle lecz młody fotograf okazał się zupełnie początkującym miało być też kilka filmików ale wszystkie do bani. Udało się jednak coś zdobyć http://pl.youtube.com/watch?v=XKDHBK8pqHY i jeszcze jeden niezbyt wyrażny i krótki filmik z lotu zELAZNY ( zawsze lepsze to niż nic ;D ) http://pl.youtube.com/watch?v=tzZTwNhUS7I

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.