Janusz P. Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Witam wszystkich w najbliższych dniach czyli 23 i 24.08.2008 odbędzie się na lotnisku u podnuża góry Żar (gdzie odbywał się niedawno piknik modelarski) zgodnie z zapowiedzią organizatorów pokaz Grupy Akrobacyjnej ŻELAZNY, będzie też pokaz modeli akrobacyjnych i jeżeli tylko dopisze pogoda zapowiada się przednia impreza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 no to obowiązkowo będe w mojej koszulce żelaznych ! :jupi: a ktoś zna dokładny "rozkład jazdy" gdyż ani na stronie szkoły szybowcowej ani na stronie zelaznych brak dokładnych danych ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Trudno mi cokolwiek powiedzieć, ponieważ dowiedziałem się dziś rano o tej imprezie wiem tylko że w sobote około godz. 12 ma odbyc sie pokaz modeli a pózniej maja byc prawdziwe loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Ja piszę się na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 jako ze naleze do "funklubu" żelaznych to mam takie info pokaz na Żarze oraz na pikniku w Bielku-Białej tylko na jednym samolocie gdyż cała ekipa wybiera się na pokazy do Korei ! wypowiedz P. Krupy na forum zelaznych Witam, jako lider żelaznych pragnę potwierdzic, że na Żarze może być tylko jeden samolot Z-5426AFS SP-CSU (Krupa), podobnie jak we Wrocławiu 30.08 (Kołaszewski) i prawdopodobnie ktos w Bielsku... AUA jest już rozebrany, a od 18.08 reszta Zlinów 50(tj. AUB i AUC), SP-AUD jest w trakcie malowania na nr7 i nie będzie latał bo trzeba zrobić przgląd śmigła w Niemczech oraz przegląd 12 letni silnika - raczej na nowy sezon 2009... PROGRAM Żaru Sobota, 23 sierpnia 12-18.00 - Prezentacja nowoczesnych technik budowlanych 12.00 - Otwarcie lotniska dla publiczności, przylot gości oraz loty widokowe 15.00 - Prezentacja umiejętności 18-ego Bielskiego Batalionu Desantowo-Szturmowego 15.30 - Pokaz dużych modeli akrobacyjnych 16.00 - Pokaz możliwości samolotu pasażerskiego M-10 DROMADER 16.15 - Prezentacja statków powietrznych na ziemi i w powietrzu: skoki spadochronowe, przelot szybowców, pokaz akrobacji szybowcowej 16.50 - Prezentacja możliwości akrobacyjnych pilota grupy "Żelazny" 17.15 - Wybór Miss Dynamic'a 18.00 - Pokaz paralotni z napędem silnikowym PPG 19.30 - Koncert Ireny Jarockiej 21-02 - Koncert zespołu "CHRZĄSZCZE" Niedziela, 24 sierpnia 13-17.00 - Prezentacja nowoczesnych technik budowlanych 13.00 - Pokaz umiejętności zawodowej straży pożarnej z Żywca 14-18.00 - Pokaz modeli akrobacyjnych, prezentacje samolotów ultralekkich, paralotni, paralotni z napędem PPG, prezentacja sprzętu latającego G.S.S. AP ŻAR 15.00 - Prezentacja umiejętności Grupy Akrobacyjnej "ŻELAZNY" 15.15-22.00 - DJ DIABEŁ 18.00 - Koncert zespołu MAŁE KINO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Ja może będę jak uda mi sie załatwić jakiś transporcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Pokaz możliwości samolotu pasażerskiego M-10 DROMADER O ile pamiętam Dromader to samolot pożarniczy nie pasażerski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 ja to tylko przekopiowałem - nie zmieniam tak jest w oryginale ! ale to jest tylko jedna wpadka tu jest druga 15.00 - Prezentacja umiejętności Grupy Akrobacyjnej "ŻELAZNY" bedzie tylko jeden samolot ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 O ile pamiętam Dromader to samolot pożarniczy nie pasażerski. - i ma oznaczenie M-18, a nie M-10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 No ja też się piszę koniecznie, a jeden czy więcej na Żelaznych zawsze miło popatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Witam wszystkich właśnie zawitałem do domu po pierwszym dniu pikniku pod Żarem ale z pewnym niesmakiem a to z tego powodu że czas dla lotów modelami był bardzo bardzo ograniczony zainteresowanie modelami nawet duże ze strony publiczności(jakieś fotki, pytania itd.) było nas może siedmiu modelarzy i kilku kolegów z forum z którymi miałem okazję się zapoznać osobiście i gdy nie było lotów modelami to przegadaliśmy sporo czasu razem na temat ... MODELARSTWO ale było całkiem fajnie. Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień ale myślę że "może" coś dadzą polatać i jak coś wyszło z dokumentacji foto dnia dzisiejszego to postaram się coś dołączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam oto kilka fotek z pikniku szkoda że tylko tyle lecz młody fotograf okazał się zupełnie początkującym miało być też kilka filmików ale wszystkie do bani. Udało się jednak coś zdobyć http://pl.youtube.com/watch?v=XKDHBK8pqHY i jeszcze jeden niezbyt wyrażny i krótki filmik z lotu zELAZNY ( zawsze lepsze to niż nic ;D ) http://pl.youtube.com/watch?v=tzZTwNhUS7I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.