Tomek_ Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 witam zastanawiam sie jak wydrukowac plany z pdf'a np http://forumrc.alexba.eu/users/skazoo/rwd/rwd5_140x86.pdf wiem wiem plany rwd5 sa z podzialem na strony i po 1 cos mi nie pasuja strony do siebie po 2 to tylko przykład chodzi mi ogolnie o plany lotnicze bo .... ja mam viste i jeszcze eng i nie moge tego znalesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robot_ Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Witam, Tutaj są plany RWD-5 w formacie A4 nic tylko wydrukować i posklejać RWD-5 w A4 link który ty podałeś to plany w formacie 140x86 cm jet to trochę ponad A0. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 ale mi chodzi ogolnie, zwykle plany sa w pdf i sa na jednej stronie, nie wiem jak mam wydrukowac aby komputer sam podzielil mi ta wielka kartke na kilka a4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 ustaw jako drukowanie na plakat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanov Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 proponuje uzyc programu corelDraw w wlasciwosciach drukowania masz wszytskie potrzebne opcje czyli podziel na kilka arkuszy wydrukuj z podzialem na fragmenty z tego co pamietam pdf mozna zaimportowac do Corela ja tam nie mam problemu z wiekszoscia planów drukuje na arkuszach A4 i potem sklejam w calość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 z drukowaniem planów, to nie taka prosta sprawa. Wiele drukarek A4 zwłaszcza atramentów trochę oszukuje na proporcjach, i mogą wyjść jakieś niedokładności, co akurat dla depronu może jest bez znaczenia, ale i tak uważam że lepiej zanieść do punktu, gdzie wydrukują na rasowym ploterze bez żadnych zniekształceń, i w jednym kawałku. Oczywiście warto mieć 2 egz planów, z czego jeden tniemy a drugi używamy do montażu. Można się zwrócić do jakiegoś zaprzyjaźnionego biura projektów, jeśli jest tam choć jeden modelarz to nie powinno być problemu z wydrukiem, każde biuro ma teraz ploter. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.