Pilot84 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam! Planuje wykonać model motoszybowca z planów: http://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=7579 Zastanawiam się jaki silnik dobrać i regulator do niego. Myślałem na zastosowaniu napędu jaki stosuje się w niektórych dronach. Proszę o porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Napisz coś więcej o tym modelu. Z tego co wywnioskowałem na szybko to rozpiętość ok 140cm i waga ok 650g. Sugeruję silnik Emax GT2210/11 i regulator 20A to jest zestaw z dużym zapasem jak na ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 38 x 2,54 (cm) = ?? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 38 x 2,54 (cm) = ?? - Jurek Mało jak na szybowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot84 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 rozpiętość nie całe 100 cm. To ma być motoszybowiec do plecaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot84 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Macie racje to nie szybowiec, dlatego zmieniam koncepcje na ten model https://aerofred.com/details.php?image_id=82006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Wicherek 10 S byłby zdecydowanie lepszy. Nie musisz robić kratownicy. Płytka balsy 1,5 - 2mm i po sprawie. Równie prymitywny a jestem przekonany, że bedzie lepiej latał. Oczywiście przeróbka planu na szybowiec zgodnie z zaleceniami konstruktora. Nie widzi Ci się ? To jest jeszcze np: Wristocrat (1,4m), Taloon...... Wszystkie lepsze niż to, co znalazłeś. Do plecaka fajnie też wchodzi Sagitta 600 - sprawdzałem przed laty osobiście, jak jeszcze jeździło się autobusem czy pociągiem... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot84 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 No z tym Wicherkiem całkiem ciekawy pomysł. Jeszcze się zastanowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi