Skocz do zawartości

Śmigło 11x6 vs. 11x7 do OS 46AX

ojdas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Latam obecnie na śmigle 11x6 i mam pytanie czy duża różnica będzie jeśli założę 11x7?

I jak to wpłynie na prędkość, itp.

pzdr.

Piotr

Opublikowano

Witaj przy tym silniku który posiadasz najlepsze śmigło to właśnie 11x6 jeżeli założysz 11x7 nic nie zyskasz a wręcz stracisz bo spadną ci obroty a silnik zacznie się grzać mocniej. Radziłbym ci zostać przy 11x6 bo wtedy silnik ma dużo większą sprawność.

Opublikowano

Powyższe pisałem do autora wątku, ale jesli juz to napisz co chcesz uzyskać, albo do jakiego to modelu,bo ciąg X, możemy uzyskać przy dużej i małej prędkości strumienia zaśmigłowego :)

Opublikowano

Motyl i Sekator mają rację .

Mam zamontowanego AX-a 7,5 w moim Queście 50 , w pierwszych lotach zastosowałem śmigło APC 11/6 ciąg był wystarczający.

Ale dopiero po założeniu APC 12/4 model nabrał dużej dynamiki , ciąg na tym śmigle jest zdecydowanie większy. Na paliwie Contest 10 z APC 12/4 kręci 13100 obr/min.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.