ojdas Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Latam obecnie na śmigle 11x6 i mam pytanie czy duża różnica będzie jeśli założę 11x7? I jak to wpłynie na prędkość, itp. pzdr. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Witaj przy tym silniku który posiadasz najlepsze śmigło to właśnie 11x6 jeżeli założysz 11x7 nic nie zyskasz a wręcz stracisz bo spadną ci obroty a silnik zacznie się grzać mocniej. Radziłbym ci zostać przy 11x6 bo wtedy silnik ma dużo większą sprawność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Przepraszam że się wtrącę ale chciałbym spytać jakie jest najlepsze śmigło do O.S. Max 40?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zależy co chcesz uzyskać Jesli chcesz zmniejszyć prędkość załóż 12x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Chcę uzyskać jak najlepszy ciąg :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Powyższe pisałem do autora wątku, ale jesli juz to napisz co chcesz uzyskać, albo do jakiego to modelu,bo ciąg X, możemy uzyskać przy dużej i małej prędkości strumienia zaśmigłowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Chcę uzyskać jak najlepszy ciąg :wink: Daj mu APC 12x4, u mnie się pod tym względem sprawdziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralfbo Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Motyl i Sekator mają rację . Mam zamontowanego AX-a 7,5 w moim Queście 50 , w pierwszych lotach zastosowałem śmigło APC 11/6 ciąg był wystarczający. Ale dopiero po założeniu APC 12/4 model nabrał dużej dynamiki , ciąg na tym śmigle jest zdecydowanie większy. Na paliwie Contest 10 z APC 12/4 kręci 13100 obr/min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.