Patryk Urban Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Witam Ostatnio po nieudanym starcie Wicherka jakoś wzięło mnie na elektryki. Wpadł mi w ręce depron i zrobiłem deltę MJ w wersji KOLOREK. A dlaczego taka nazwa ? Sami zobaczcie :twisted: Tu początki budowy... Klejenie... Oj miałem wulgarny dzień bo z dwoma ściskami zawiele narobić nie można :twisted: No i malowanie oczywiście Podpisy wykonawców: Jeden z wykonawców - moja siostra Teraz pełny skład Prace trwają... tu już skończona góra... ...i dół No i jak tu wycinać miejsce pod wypsażenie Wsadze tam outruner GWS + regler GWS lipolek 850mAh, dwa serwa hs55. Jedyne czego mi brakje to kabelka do ładowania aku :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolotnik Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 A czym to malowaliscie? Przez malowanie dodaliscie wagi :twisted: A tak to deltka bardzo ladna :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Ten "kamuflaż" mnie powala... Jestem ciekaw dalszych prac i oblotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 No więc kupiłem troszeczkę inną odmianę depronu "arystyczną" którą polecili mi chłopaki na RCgroups. To jest używane do plastyki . Depron jest pokryty papierem z obu stron, ale to też dodaje wagi bo jedna płyta depronu 1000x1200x5 waży coś około 500g. To troche dużo Planuje wagę gotowego do lotu 700g. Niestety tego depronu już nie będę używał. :roll: A pomalowane to jest... plakatówkami Nie chce pomyśleć co bedzie jak w czasie latania zaczne lać deszcz :twisted: Jak nie poleci to będzie ozdabiać mój pokój. Ale szybuje nawet fajnie (po pokoju) Następna cegła mi wyszła :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 No i delta gotowa do lotu. Wyciąłem tam miejsce pod silnik bo jak by był całkiem z tyłu to już całkiem bym sobie nie poradził ze środkiem ciężkości. I tak jest lekko do tyłu. Troche mi szkoda było wycinać ale jak co to dam siostrzyczce pędzel po wykonaniu następnego modelu :twisted: Trochę fotek: Jak bym miał ten kabelek do ładowarki to by już jutro był oblot. Moooże w czwartek pojade do modelarskiego... :roll: Edit: Zapomniałem o wadze 750g gotowy do lotu dduuuuużżżooooo :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 masz chopie fantazje :cheers: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Ja miałem to malować dużo prościej i dużo mniej. Ale jak moja siostra dopadnie pędzla.... :twisted: ...to zamaluje każdy zakamarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig471 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Dzięki Patryk za ten namiar i muszę przyznać ,że Delta robi wrażenie.Widzę też ,że wziąłeś sobie do serca przesłanie o kruchości obudowy tego silnika.Czekam na relację z oblotów , nie zapomnij jednak o możliwie jak najmniejszych wychyleniach sterolotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Witam Prawdopodobnie jutro oblot jeżeli tylko będzie dobra pogoda. Kupiłem dziś dwie płyty depronu 6mm (tego odpowiedniego) i zastanawiam się jaki model zbudować. Muszę się zdecydować pomiędzy Zefirkirem a Motylkiem. Zefirek mi się bardziej podoba i jest bardzo dobry opis, natomiast motylek ma napęd pchający i nie zdemoluje mojego silniczka. Outrunner GWSa ma długą ośkę i nie chce jej zniszczyć. Nie wiem co wybrac :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 motylek yno z lotkami bez kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Patryk miałem zamiar poprosić Cię o" wypożyczenie" siostry ale zobaczyłem gdzie mieszkasz. Uściskaj siostrzyczkę w moim imieniu ,naprawdę ładnie maluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 hehe A ja bym proponował Zefirka i basta. Przynajmniej wygląda bardziej "bojowo" przez śmigło z przodu :roll: . No i napisz o oblotach Twego B-2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 15 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 motylek yno z lotkami bez kierunku Eee jak to zrobić No bo motylek ma usterzenie motylkowe no i profil depronowaty. Cały czas nie mogę się zdecydować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Poprostu plaskie skrzydlo z lotkami i albo usterzenie motylkowe albo zwykjl i zostawic yno wusokosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 15 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Dalej trochę nie rozumiem mówisz że skrzydło deska ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 nie skrzydlo bez wzniosu + normlane usterzenie z dzialajaca wyokoscia i tyle mialem cos takiego i latalo na 280 z 4,1:1 i dwoch lijonach laptopowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 15 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Aha rozumiem już teraz a prorofil miałeś taki ? obrazek z PWM Jeśli miałeś to działały ci lotki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.