szczurekoo7 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam. Potrzebna mi pomoc przy trasowaniu planów Cessny "JPG" na "CDR". Jeśli ktoś by je przetrasował, lub napisał jak to zrobić, to byłbym bardzo wdzięczny Pozdrawiam i proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=358&postdays=0&postorder=asc&start=75 tu masz linki do plików cdr tej cessny.A konkretniej to tu : http://alexrc.com/users/keram/cesna/formatki.cdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Nie wiem czy tak będzie OK., ale wrzuciłem to do Corela i wyszło coś takiego. rys1 rys2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurekoo7 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki za pomoc. Miałem mały problem z otworzeniem, ale już sobie poradziłem Możecie mi jeszcze kogoś polecić kto by to tanio i sensownie wyciął laserem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Możecie mi jeszcze kogoś polecić kto by to tanio i sensownie wyciął laserem? Co wy wszyscy z tymi laserami. Gwiezdnych Wojen się naoglądali ... ;-) Wydrukuj plany na drukarce laserowej lub odbij na ksero. Wydruk przyłóż stroną zadrukowaną do balsy, a z drugiej strony wcieraj rozpuszczalnik nitro. Szmatka lub papier toaletowy, którym będziesz wcierał musi być lekko (!) zwilżona. Najlepiej zwilżać tę szmatkę do wcierania, dotykając nią do innej zwilżonej szmatki. Dostajemy wzorzec, który możemy wyciąć przy pomocy lasera ręcznego, takiego jak na poniższym zdjęciu :-) Po wycięciu i sklejeniu dostajemy np.: szkielet skrzydła do Cessny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurekoo7 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Dzięki, ale raczej nie skorzystam, po wycięciu paru elementów ręcznie, z dokładnością do 3mm i przepięknymi zaokrągleniami, postanowiłem wyłożyć trochę kasy i zrobić to jak należy, w końcu nerwy droższe pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 ...trening czyni mistrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Spróbuj tu wyciąć http://www.artexint.com.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeventhSon Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam W prawdzie nie pracuję nad Cessną 182, ale nad Cessną 177. Mogę podesłać próbkę, ale podaj e-maila, bo z forum nie prześlę załączników! podaję tylko link(mam nadzieję, że wejdzie) 8) Cessna 177 Model pojawi się na forum, jak będzie co pokazać! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeventhSon Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Przepraszam za pewną nieczytelność rysunku, która wynika z koloru linii (są szare w oryginale a nie czarne), jak poprawię, to wkleję na nowo :roll: Poprawiono: Cessna 177 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Możecie mi jeszcze kogoś polecić kto by to tanio i sensownie wyciął laserem? Co wy wszyscy z tymi laserami. Gwiezdnych Wojen się naoglądali ... ;-) ] łał no sposób czaderski, ale imho warto byłoby wydrukować w lustrzanym odbiciu, to napisy na wręgach byłyby we właściwą stronę. A zastanawiam się czy nie wyszłoby tak samo z atramentowej drukarki. przy okazji- jakby kto potrzebował wydruk na dużym formacie, to grzecznościowo mogę coś wydrukować na laserze (szer. 920) lub atramencie (szer.620), ale tylko z dwg/dxf. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablomaks2 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Podłączam się przy okazji. W jakim programie można "przerysować" zeskanowane plany do formatu akceptowalnego przez maszyny wycinające w balsie.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Edit: poszło dwa razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 ?a? no sposób czaderski, ale imho warto by?oby wydrukowa? w lustrzanym odbiciu, to napisy na wr?gach by?yby we w?a?ciw? stron?. A zastanawiam si? czy nie wysz?oby tak samo z atramentowej drukarki Wydruki z mojej drukarki atramentowej si? nie odbijaj?. Lustrzane napisy na wr?gach i ?eberkach mi nie przeszkadzaj? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 SeventhSon, a mógłbyś podesłać plany Cessny 177 na szpodporagmail.com ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.