umothi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam, Czy na transport towarów z Wielkiej Brytanii naliczane są jakieś opłaty typu vat albo cło. Wiem, że teraz jesteśmy w Unii, ale wołałbym być pewny żeby nie mieć zaskoczenia z powodu jakiś dodatkowych opłat. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Nic nie doliczaja - placisz za transport i tyle Sprawa Vat - cena powinna byc podana z Vatem - ale ... zalezy od kogo kupujesz Jak ze sklepu to Vat powinien byc w cenie - podanej na stronie - chyba, ze wyraznie jest zaznaczone, ze cena NIE zawiera Vatu. Jak kupujesz na firme - jest mozliwosc kupna bez Vatu - ale o tym bys wiedzial jakbys takowa mial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umothi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Dokładnie to chodzi mi o zakup na ebay'u. I niestety na tych licytacjach nic o czymś takim doczytać się nie mogę czy bez vatu. Czy są sprzedawcy którzy wystawiają jakieś przedmioty nie doliczając tej opłaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Nic Ci nie dolicza dodatkowo - zaplacisz dokladnie tyle ile jest podane na stronie - sprawdz koszta wysylki niektorzy lubia na niej sporo zarabiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umothi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Dziękuję za rzetelne i szybkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 - no problemo jakbys mial jakis problem z jakims zakupem w anglii (tlumaczenie albo co )- daj znac na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.