ROBERT908 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Witam.To znowu ja, ten trzynastolatek, który zaczyna tematy i ich nie kończy.Przepraszam.Zakupiłem model szybowca pelikan.Lecz czuję, że sam nie dam rady. Nie spodziewałem się czegoś takiego.Mam nadzieję, że z waszą pomocą uda się wszystko.Muszę jeszcze nadmienić, że nie mam (niestety) kogoś, kto pomógłby mi z wybraniem właściwego modelu, bądź poradzić coś na temat samego montażu.Być może to ja jestem dziwny i nie potrafię czegoś stosownego wybrać.Jednak mam nadzieję, że z waszą pomocą dam radę. Oto same pudełko
TheKuba1414 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Jaki to dokładnie i model i w czym konkretnie masz problem, rówieśniku?
ROBERT908 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 Model marki ART-MODEL Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
TheKuba1414 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dobra, fajnie że dałeś fotkę, już zobaczę.
ROBERT908 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 Problem z tym, że nie wiem czy jestem gotów na montowanie aparatury, która jest tu wskazana Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
TheKuba1414 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ok, masz jakąś elektronikę czy osprzęt oprócz samego modelu?
ROBERT908 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 Pani w sklepie modelarskim twierdziła, że jest to model klasy f1a, czyli jakby rzutka nie miala modelu w sklepie i go zamowilem aby go odebrac okazalo się, że to model dostoaowany do RC Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
zywasmierc Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Model banalny do złożenia, prosta konstrukcja. Jedynie co trzeba, to robić starannie
ROBERT908 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 Nie mam aparatury Jedyny mój problem tak właściwie, sama aparatura czy dałoby się jakos to obejsc np. Nie montując akumulatorow serw itp.? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
TheKuba1414 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Pani w sklepie modelarskim twierdziła, że jest to model klasy f1a, czyli jakby rzutka nie miala modelu w sklepie i go zamowilem aby go odebrac okazalo się, że to model dostoaowany do RC Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Nie mam aparatury Ten model nie MUSI być RC, a jedynie może. Choć wskazane jest, aby był RC. Teraz Twój wybór. Możesz zrobić: a) rzutkę, jedyne co będziesz musiał dokupić to klej i materiał do pokrycia b. RC, będziesz musiał kupić aparaturę, serwa, pakiet i trochę drobiazgów.
ROBERT908 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 Szczerze wolę narazie nie kombinowac z aparaturą, jeszcze przyjdzie na to kiedys czas Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Mogę wydawać się nie ogarnięty itp. Ale nie jestem jakiś super doświadczony jedyne, co na razie robiłem to modele szybowcow z pudelek i wykonalem jedynie samodzielnie model o pomniejszonej skali bird of time, któremu z resztą odlamal sie ogon od kraksy Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
TheKuba1414 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Szczerze wolę narazie nie kombinowac z aparaturą, jeszcze przyjdzie na to kiedys czas Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Mogę wydawać się nie ogarnięty itp. Ale nie jestem jakiś super doświadczony jedyne, co na razie robiłem to modele szybowcow z pudelek i wykonalem jedynie samodzielnie model o pomniejszonej skali bird of time Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Te modele jako rzutki wykonałeś?
TheKuba1414 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 No to nie ma nad czym się zastanawiać. Rozpakuj pudełko, złóż wg. instrukcji i ciesz się
ROBERT908 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 No dobra, ale wydaje mi się że potrzebne będzie obciążenie, z czego najlepie je zrobic i jak?
TheKuba1414 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Być może, ale jeśli nie chcesz RC, to po prostu go złóż i najwyżej dasz mu balast.
ROBERT908 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dobrze dziękuje za wszelkie rady relacja ze zdjeciami bedzie w miare mozliwosci kontynuowana. Korzystając z tego, że odpowiedziałeś, chcialbym wiedziec jakie ty modele wykonales, jak zaczales itp. Ciekawi mnie to. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
TheKuba1414 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zacząłem od RTF'a Xtra 300 Nine Eagles, potem było Vento, (którym latam do dzisiaj). W zeszłym roku zacząłem budować Wicherka 15, był oblot, ale niestety wyszedł za ciężki i wkrótce zaczynam kolejnego. Czyli w skrócie doświadczenia nie mam, ale podczas budowy Wicherka dużo czytałem na temat modelarstwa RC.
ROBERT908 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ja zacząłem od cessny od firmy guillows, która szczerze wyszła mi jak to niektórzy mowia "chusteczkowo";)potem zrobilem orlika stosunkowo niedawno rozbil sie drugi raz i trzeba bedzie go naprawic, pozniej guillows dc 3, model bardziej do postawienia na polke lub do konwersji do rc, pozniej bird of time, ktorego zdjecie wyslalem, a teraz wlasnie zamierzam zrobic pelikana Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
TheKuba1414 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 No widzisz, ja poszedłem całkowicie w RC.
Rekomendowane odpowiedzi