dakozio Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Witam kolegów, Mam bardzo dziwny obiaw w swoim kopterze - po okolo 1-2minutach latania zaczyna mi go znosić na lewo (i troche do przodu). Wraz z uplywem czasu znosi go co raz mocniej aż do chwili kiedy nie jestem w stanie skontrować wychylenia aparaturą(wychył mam ustawiony na 25st bo dopiero sie uczę latać fpv). Jeżeli go posadze, rozbroje i uzbroje ponownie znowu startuje prawidlowo, lata przez chwile poprawnie a potem zabawa zaczyna się od nowa.. Jeżeli dobrze pamiętam to sztuczny horyzont podczas znoszenia pokazuje, że copter jest w poziomie ale jak nabije pakiet to się jeszcze upewnie. Quadro wczesniej latal dobrze, ale po spotkani z dość głęboką kałużą musiałem go budować niemal od nowa - przeżyła tylko kamera i transmiter, cała pozostała elektronika + silniki wymieniłem na nowe. Od tego czasu są problemy. Edit Jednak źle pamiętałem, sprawdziłem jeszcze raz - horyzont się przekrzywia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizon96 Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 To nie jest wcale dziwny objaw. "Ubiłem" swego czasu dość sporo CC3D. Ze dwa miesiące temu, w "skrzynce z wszystkim" znalazłem nówkę sztukę CC3D atomka. Zbudowalem z tego co miałem (zmr250) latadło. Wylatałem może ze cztery pakiety, bez kreta i jakież było moje zdziwienie, kiedy następnego dnia chciałem go podpidować, kontroler przestał chcieć rozmawiać z kompem. Ogólnie rzecz biorąc, po wykończeniu około siedmiu CC3D w moim życiu, nie ma takiej siły żebym to g....o zainstalował do jakiegokolwiek latadła. To sie psuje od przepływu prądu. Tak więc nie wydaje mi się (oczywiście moim zdaniem), żeby brnąć w to badziewie dalej. Wiem, że te kontrolery są tanie, niestety ich jakość i powtarzalność to chińska zagadka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Witam kolegów, Mam bardzo dziwny obiaw w swoim kopterze - po okolo 1-2minutach latania zaczyna mi go znosić na lewo (i troche do przodu). Wraz z uplywem czasu znosi go co raz mocniej aż do chwili kiedy nie jestem w stanie skontrować wychylenia aparaturą(wychył mam ustawiony na 25st bo dopiero sie uczę latać fpv). Jeżeli go posadze, rozbroje i uzbroje ponownie znowu startuje prawidlowo, lata przez chwile poprawnie a potem zabawa zaczyna się od nowa.. Jeżeli dobrze pamiętam to sztuczny horyzont podczas znoszenia pokazuje, że copter jest w poziomie ale jak nabije pakiet to się jeszcze upewnie. Quadro wczesniej latal dobrze, ale po spotkani z dość głęboką kałużą musiałem go budować niemal od nowa - przeżyła tylko kamera i transmiter, cała pozostała elektronika + silniki wymieniłem na nowe. Od tego czasu są problemy. Edit Jednak źle pamiętałem, sprawdziłem jeszcze raz - horyzont się przekrzywia Podobne objawy mogą występować przy zbyt dużych wibracjach i z czasem żyroskop i akcelerometr się "rozjeżdża", a kalibracje robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakozio Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Tak kalibracja była robiona. Doszedłem do przyczyny i trochę głupio mi się przyznać ale jak kleiłem CC3D do ramy to podszedł mi jeden z przewodów zasilających kamerkę pod niego. Przewód był dość cienki więc przy złożonym modelu przekrzywienie kontrolera było ciężkie do wyłapania ale kontroler nie był idealnie poziomo. Przykleiłem CC3D jeszcze raz ( tym razem idealnie poziomo) i wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibnexus Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Samo przekrzywienie raczej nie było problemem, tylko mocowanie, może przez ten kabelek kontroler wpadał w wibracje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi