Filonxxxl Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam Mam kilka odbiorników Assan'a w tym dwa takie odbiorniki jak w tytule (Assan X8R9-L) i problem z jednym z nich. Po prostu wchodzi w tryb bindowania z nadajnikiem i... i koniec, nie binduje się. Ma ktoś jakiś pomysł? Póki ci, UH milczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Jeżeli nie pojawią się żadne zadowalające rozwiązania, to w ostateczności śmiało ślij odbiornik na serwis do UH - sprawdziłem parokrotnie i działa, ostatnio nawet sprawnie. U mnie zawsze kończyło się wymianą sprzętu na nowy. Najpierw trzeba zarejestrować reklamację na stronie i otrzymać nr RMA. Wysyłka priorytetem poleconym wyniesie Cię max. 12 zeta z groszami, więc warta skórka za wyprawkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 " tryb bindowania z nadajnikiem " Przepraszam czy ktoś z "młodzieży" wyjaśni staremu o co chodzi, bo dla mnie bindowanie ma nieco (chyba) inne znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 " tryb bindowania z nadajnikiem "Przepraszam czy ktoś z "młodzieży" wyjaśni staremu o co chodzi, bo dla mnie bindowanie ma nieco (chyba) inne znaczenie. Ma takie samo: wiązanie, łączenie albo kartek, albo nadajnika z odbiornikiem. Edit Zapomniałem, odpowiedzieć na najważniejsze. Też miałem problem bindując kolejne odbiorniki w kolejnych modelach (pamięciach nadajnika). Prawie od razu świeciła się zielona dioda w module nadajnika. A musi zacząć wyszukiwanie - 2x wajchą kanału 2 (tylko mam w modelach pomieszane kanały, w EVO tak można). Sprawdź gdzie masz kanał 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A musi zacząć wyszukiwanie - 2x wajchą kanału 2 (tylko mam w modelach pomieszane kanały, w EVO tak można). Sprawdź gdzie masz kanał 2. Zgadza się Hubert, ale tutaj jest OK. Kanał 2 mam na wysokości, macham, nadajnik wchodzi w tryb bindowania, zaczyna piszczeć a dioda nadajnika szybko mruga na czerwono. No i teraz prawidłowo, po odpaleniu odbiornika ze "złączką bindującą" dioda w nim chwilę szybko mruga na czerwono, a potem obie diody (i nadajnika i odbiornika) zmieniają kolor na zielony, nadajnik przestaje piszczeć i jest OK (tak zachowują się wszystkie inne odbiorniki Assana, także brat bliźniak tego felernego). A ten wchodzi w tryb bindowania i tak sobie diody nadajnika i odbiornika mogą szybko mrugać na czerwono do usr.... śmierci, nadajnik piszczy i nic więcej się nie dzieje. Próbowałem zbliżać, oddalać, dotykać, prosić, grozić, walnąć i nic... :| Więc co? Ewidentnie uszkodzony czy coś mogę zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ewidentnie uszkodzony Na to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Po dalszej walce dochodzę do wniosku, że nic z niego nie będzie i trzeba drania reklamować. Najpierw trzeba zarejestrować reklamację na stronie i otrzymać nr RMA. A mógłbyś napisać krok po kroku jak i gdzie? Szukałem na ich stronie ale jakoś nic mi się nie kojarzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Kiedyś reklamowałem po prostu pisząc maila, ale teraz jest już formularz: http://www.hobbycity.com/support.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Hubert już podał linka do formularza, to ja tytułem uzupełnienia dodam, że nr RMA należy umieścić w adresie - gotowy pojawia się po wypełnieniu i akceptacji formularza. Czasami, o ile nie zapomnę, wkładam też kartkę z numerem RMA do przesyłki. Dalsze losy reklamacji można śledzić w komentarzach do zamówienia, z którego pochodzi reklamowany towar. Jeżeli po 2-3 tyg. od wysyłki żadne info się nie pojawi, warto się odezwać do supportu UH mailowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki. Formularz wypełniony, numer RMA juz mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 i jak sie sprawa reklamacji skonczyla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 14 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Szczerze? Miałem takie urwanie du.., że zapomniałem wysłać :roll: Zorientowałem się po kilku miechach i... odpuściłem bo mi głupio było :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.