Skocz do zawartości

Problem z Assan X8R9-L

Filonxxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam kilka odbiorników Assan'a w tym dwa takie odbiorniki jak w tytule (Assan X8R9-L) i problem z jednym z nich.

Po prostu wchodzi w tryb bindowania z nadajnikiem i... i koniec, nie binduje się.

Ma ktoś jakiś pomysł? Póki ci, UH milczy...

Opublikowano

Jeżeli nie pojawią się żadne zadowalające rozwiązania, to w ostateczności śmiało ślij odbiornik na serwis do UH - sprawdziłem parokrotnie i działa, ostatnio nawet sprawnie. U mnie zawsze kończyło się wymianą sprzętu na nowy. Najpierw trzeba zarejestrować reklamację na stronie i otrzymać nr RMA.

Wysyłka priorytetem poleconym wyniesie Cię max. 12 zeta z groszami, więc warta skórka za wyprawkę :D

Opublikowano
" tryb bindowania z nadajnikiem "

Przepraszam czy ktoś z "młodzieży" wyjaśni staremu o co chodzi, bo dla mnie bindowanie ma nieco (chyba) inne znaczenie.

Ma takie samo: wiązanie, łączenie :D albo kartek, albo nadajnika z odbiornikiem.

Edit

Zapomniałem, odpowiedzieć na najważniejsze.

Też miałem problem bindując kolejne odbiorniki w kolejnych modelach (pamięciach nadajnika).

Prawie od razu świeciła się zielona dioda w module nadajnika.

A musi zacząć wyszukiwanie - 2x wajchą kanału 2 (tylko mam w modelach pomieszane kanały, w EVO tak można).

Sprawdź gdzie masz kanał 2.

Opublikowano
A musi zacząć wyszukiwanie - 2x wajchą kanału 2 (tylko mam w modelach pomieszane kanały, w EVO tak można).

Sprawdź gdzie masz kanał 2.

Zgadza się Hubert, ale tutaj jest OK. Kanał 2 mam na wysokości, macham, nadajnik wchodzi w tryb bindowania, zaczyna piszczeć a dioda nadajnika szybko mruga na czerwono.

No i teraz prawidłowo, po odpaleniu odbiornika ze "złączką bindującą" dioda w nim chwilę szybko mruga na czerwono, a potem obie diody (i nadajnika i odbiornika) zmieniają kolor na zielony, nadajnik przestaje piszczeć i jest OK (tak zachowują się wszystkie inne odbiorniki Assana, także brat bliźniak tego felernego).

A ten wchodzi w tryb bindowania i tak sobie diody nadajnika i odbiornika mogą szybko mrugać na czerwono do usr.... śmierci, nadajnik piszczy i nic więcej się nie dzieje. Próbowałem zbliżać, oddalać, dotykać, prosić, grozić, walnąć i nic... :|

Więc co? Ewidentnie uszkodzony czy coś mogę zrobić?

Opublikowano

Po dalszej walce dochodzę do wniosku, że nic z niego nie będzie i trzeba drania reklamować.

Najpierw trzeba zarejestrować reklamację na stronie i otrzymać nr RMA.

A mógłbyś napisać krok po kroku jak i gdzie? Szukałem na ich stronie ale jakoś nic mi się nie kojarzy...

Opublikowano

Hubert już podał linka do formularza, to ja tytułem uzupełnienia dodam, że nr RMA należy umieścić w adresie - gotowy pojawia się po wypełnieniu i akceptacji formularza. Czasami, o ile nie zapomnę, wkładam też kartkę z numerem RMA do przesyłki.

Dalsze losy reklamacji można śledzić w komentarzach do zamówienia, z którego pochodzi reklamowany towar. Jeżeli po 2-3 tyg. od wysyłki żadne info się nie pojawi, warto się odezwać do supportu UH mailowo.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Szczerze?

Miałem takie urwanie du.., że zapomniałem wysłać :roll:

Zorientowałem się po kilku miechach i... odpuściłem bo mi głupio było :oops:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.