Patryk Urban Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Witam Dziś normalnie cały dzień lało, wiało i wogule. No i nie mogłem oblatać Kolorka. Nie to że nie miałem co robić trochę też dziś sobie kaski zarobilem... No i została mi jeszcze jedna płyta tego ciężkiego depronu. Myślę sobie wytnę elementy i ściągne ten papier z obu stron. Zbudowałem sobie taki model http://dsd.freehost.pl/strony/modelarstwo/now_7/zdjecia_prototypu.htm Waga w takim stanie co będzie na fotkach to 100g (wstawie jutro fotki). Już jest u mnie późno (24:30) i nie chce mi się grzebać za aparatem. Pozdrawiam ! PS jutro się biore za motylka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Czekam na fotki :-) Moze podaj zrodlo? HTTP://Doman.XT.PL ? :-D P.S.: Hotlinkowanie to brzydki nawyk ;-) P.S.2: Witam na Wolnym Forum ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 No to witamy na wolnym forum obserwuje że powoli się coś rusza i starych znajomych można i tu spotkać Doman latasz jutro gdzieś ? postrzelał bym szybowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Niestety nie, czasu teraz nie mam na latanie(a jak mialem to nie mialem gdzie latac) :? Zreszta z zabawa w fora tez kiepsko jest... heh, starosc nie radosc ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Witamy co do modeliku to chyba sam sklece cos takiego zeby brac modelarska mogla sie uczyc fruwac na czyms co szybko mozna zrobic od nowa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Przepraszam Doman i przy okazji witam Miałem napisać że to z twojej strony ale mi jakoś umknęło Dwie fotki: To tak jak mówiłem w takim stanie waży 100g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 cze Doman :cheers: Patryk czy plaszczyzna stetecznika poziomego to plaszczyzny skrzydla sa rowne?? tj czy wszsytko jest prosto i to tylko wina fotki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Tak przekrzywiło sie to w czasie robienia fotki bo shrzydło jest na gumce. Już między skrzydłem a "kadłubem" jest podkładka z balsy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Witam Model szybuje MIODZIO Normalnie sobie go puściłem przez pokój i przeleciał cały. Wreszcie jestem szczęśliwy . A teraz ide na pocztę odesłać regulator bo "się" spalił. Zaniedługo przyjdzie nowy. Normalnie bym model spalił :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Witam Próbowałem "oblatać" now 7 ale coś mi nie wychodziło. Jedno wiem dlaczego a drugi nie do końca. No więc pierwsze latałem na pół zepsutym reglerku tzn. silnik dobrze działał do połowy przepustnicy a jak dałem więcej niż 50% to reglerek odcinał silnik (już go odesłałem) A drógi to taki że strasznie słabo się lotki wychylają. EPA mam na 125%. Miałem serwo bardzo blisko lotek i bowdeny były tak po 3-4cm Już serwo cofnąłem do tyłu nie wiem czy to co da. Co by tu jeszcze zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Może zwyczajnie zwiększ powierzchcnię lotek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 jak masz serwo blisko lotek to musisz użyć dźwigni cztero ramiennej i zaczepić popychacze do dwóch sąsiednich ramion wtedy będzeisz miał pełne wychylenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Witam Now 7 poszedł w kosz Nie wyglądał najlepiej, nie miał napędu... Napewno jeszcze takiego zbuduje bo zaniedługo przyjdzie do mnie 8 cd romów do przeróbek :twisted: Narazie jego miejsce zajął Mini3DX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.