Skocz do zawartości

Tak to jest jak sie człowiek nudzi - Now7 :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś normalnie cały dzień lało, wiało i wogule. No i nie mogłem oblatać Kolorka. :( Nie to że nie miałem co robić trochę też dziś sobie kaski zarobilem... No i została mi jeszcze jedna płyta tego ciężkiego depronu. Myślę sobie wytnę elementy i ściągne ten papier z obu stron. Zbudowałem sobie taki model http://dsd.freehost.pl/strony/modelarstwo/now_7/zdjecia_prototypu.htm

Waga w takim stanie co będzie na fotkach to 100g (wstawie jutro fotki).

Już jest u mnie późno (24:30) i nie chce mi się grzebać za aparatem.

Pozdrawiam !

PS jutro się biore za motylka :lol:

Opublikowano

No to witamy na wolnym forum :)

obserwuje że powoli się coś rusza i starych znajomych można i tu spotkać :)

Doman latasz jutro gdzieś ? postrzelał bym szybowca :)

Opublikowano

Niestety nie, czasu teraz nie mam na latanie(a jak mialem to nie mialem gdzie latac) :?

Zreszta z zabawa w fora tez kiepsko jest... heh, starosc nie radosc ;-)

Opublikowano

Witamy :) co do modeliku to chyba sam sklece cos takiego zeby brac modelarska mogla sie uczyc fruwac na czyms co szybko mozna zrobic od nowa:)

Opublikowano

cze Doman :cheers:

Patryk czy plaszczyzna stetecznika poziomego to plaszczyzny skrzydla sa rowne?? tj czy wszsytko jest prosto i to tylko wina fotki?? :)

Opublikowano

Witam

Model szybuje MIODZIO :lol:

Normalnie sobie go puściłem przez pokój i przeleciał cały. Wreszcie jestem szczęśliwy :D.

A teraz ide na pocztę odesłać regulator bo "się" spalił. Zaniedługo przyjdzie nowy. Normalnie bym model spalił :shock:

Opublikowano

Witam

Próbowałem "oblatać" now 7 ale coś mi nie wychodziło. Jedno wiem dlaczego a drugi nie do końca. No więc pierwsze latałem na pół zepsutym reglerku :lol: tzn. silnik dobrze działał do połowy przepustnicy a jak dałem więcej niż 50% to reglerek odcinał silnik (już go odesłałem) A drógi to taki że strasznie słabo się lotki wychylają. EPA mam na 125%. Miałem serwo bardzo blisko lotek i bowdeny były tak po 3-4cm Już serwo cofnąłem do tyłu nie wiem czy to co da. Co by tu jeszcze zrobić ?

Opublikowano

jak masz serwo blisko lotek to musisz użyć dźwigni cztero ramiennej i zaczepić popychacze do dwóch sąsiednich ramion wtedy będzeisz miał pełne wychylenia :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Now 7 poszedł w kosz :(

Nie wyglądał najlepiej, nie miał napędu...

Napewno jeszcze takiego zbuduje bo zaniedługo przyjdzie do mnie 8 cd romów do przeróbek :twisted:

Narazie jego miejsce zajął Mini3DX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.