Szarloten Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Pytanie moje brzmi: jak ustawić przednią goleń skrętną w samolocie typu trener tak aby jechał prosto i żeby zrekompensować wychylenie silnika w prawo. Model nie był jeszcze oblatywany, więc w locie najprawdopodobniej też trzeba będzie wprowadzić pewne poprawki. Jak dotąd próbowałem ustawić kierunek jazdy ciągnąc samolot za pomocą sznurka ale nie wiem czy kiedy włączę silnik nie będzie go ściągać w prawo. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Weź zablokuj ta goleń na wprost i będziesz miał święty spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szarloten Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dzięki. Chyba tak będzie najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Pytanie moje brzmi: jak ustawić przednią goleń skrętną w samolocie typu trener tak aby jechał prosto i żeby zrekompensować wychylenie silnika w prawo. Możesz się pobawić, ale czy to ma sens ? I tak będziesz korygował kierunkiem start modelu (chyba, że masz idealnie równą nawierzchnię do startów) :roll:Odpal silnik i pojeździj sobie po pasie. I nie dawaj od razu ostro gazu tylko płynnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.