William Blore Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Od niedawna korzystam z komputerowego symulatora modelarskiego FMS. Używam kontrolera od mojego modelu, podpiętego do wejścia na mikrofon. Po skonfigurowaniu symulatora można sterować modelem samolotu czterokanałowego (od takiego jest kontroler;) ) niestety coś szwankuje - samolot (model wind dragon sport) samoistnie i stale przechyla się w prawą stronę. Co można z tym zrobić? Kalibracja sterownika nic nie daje, odwracanie poszczególnych funkcji również nie. Po przełączeniu na inny model problem pozostaje. Z góry dziękuję za odpowiedź, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Dawniej też używałem wejścia mikrofonowego ale przerzuciłem się na ppjoy (wejście przez LPT) i nie mam problemów. Czy próbowałeś podziałać trymerem na aparaturze? Schemat interfejsu pod ppjoy http://www.csd.net/~cgadd/fms/fms_instruct2.htm#AnschlusseinerFernsteuerungandenParallelport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Trzeba zrobić kalibrację najpierw w Panelu Sterowania a potem w FMS.Czasem trzeba podnieść poziom głośności mikrofonu w ustawieniach dźwięków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.