adi-000 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Witam. Wykonałem kilka lotów na silniku WOW 2830-35, i tym regulatorze . niestety regulator ten usmażył się (zapalił w trakcie lotu). I tu moje pytanie - jaki powinien dobrać regulator żeby prawidłowo działał z tym silnikiem? Szukałem ale nie zalazłem w internecie, a chciałbym jeszcze raz polatać na tym silniczku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 ja bym dal na zapas wiec z 40-50A wiecej nie moze pobierac chyba ze to jakis kosmiczny silnik i ma 10kg ciagu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 a może ktoś się z szanownych kolegów orientuje w parametrach tego silnika?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 jaki powinien dobrać regulator żeby prawidłowo działał z tym silnikiem Chyba miałeś dobry regulator, tylko złe śmigło. Tak wysokoobrotowy silniczek już przy zasilaniu 2S pobiera z 25-30A na śmigle 6x4"; przy zasilaniu 3S już na śmigle 5x3" może sięgać 30A (dane oszacowane z głowy). Dać większy regulator? Raczej niewiele większy, bo taki 50g silniczek nie wytrzyma dużych mocy. Dane z jakiejś stronki: Weight : 50g Dia. : 27.7mm Length : 30mm Shaft Dia. : 3mm Shaft Length : 20mm Efficiency: 90% + Max Current : 25A Screw Dia. : M3 Screw Distance : 16mm / 19mm Speed : 3500 KV PS Kolega Szymon też coś tym silniczkiem spalił :] http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7508 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 znalazłem jeszcze taki opis - max 55 A więc sobie chyba odpuszczę ten silnik bo nie wyrobie na regulatory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 więc sobie chyba odpuszczę ten silnik bo nie wyrobie na regulatory Lepiej "zorganizuj" sobie coś do pomiaru prądu, bo z każdym silniczkiem jest identycznie: pobierany prąd zależy od napięcia akumulatora i założonego śmigła :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.